Cordon bleu van Ibérico Secreto


- 1 el bruine suiker
- 0.5 el venkelzaad
- 0.5 el paprikapoeder
- 1 tl zout
- 1 tl vers gemalen peper
- 2 dunne plakken Ibérico Secreto van circa 325 g per stuk
- 4 plakken ham
- 4 plakken kaas
- 4 grote aardappelen
- 1 olijfolie
- 1 citroen
- 2 takjes verse rozemarijn
- 1 pot gevogeltefond
- 2 grote preien
- whisky rookhout (chunk)
- slagerstouw
- skillet
Bereiden
Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 200°C. Verhit ondertussen ook de (liefst gietijzeren) roosters. Plaats een blokje rookhout tussen de gloeiende kolen (of in een rookdoosje).
Rub
Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de rub.
Cordon blue
Bestrooi het vlees met de rub.
Leg het vlees op het hete rooster en gril 1 ½ á 2 minuten met gesloten deksel (draai het vlees halverwege een kwartslag zodat je een grill ruit op je vlees krijgt). Haal van de barbecue en beleg het vlees met plakken kaas en ham. Rol op en bind met slagerstouw op tot een rollade.
Leg de rollade terug op de barbecue en gril de rollade nog rondom circa 3 ½ minuut tot deze mooi bruin is. Gaar daarna op het warmhoudrooster nog even indirect door, tot een
kerntemperatuur van 56 graden. Haal van de barbecue, laat rusten en snijd in plakken.
Citroen-rozemarijn aardappels
Boen de aardappels goed schoon en droog af. Verwijder de boven- en onderkant van de aardappels af en snijd de rest in plakken van circa 2,5 cm. Giet een bodempje olijfolie in een skillet en verhit deze op de barbecue. Rasp de schil van de citroen en ris de rozemarijn. Leg de aardappelplakken in de pan, voeg een beetje citroenrasp en de rozemarijn toe en bak deze om en om lichtbruin. Blus af met een beetje citroensap en de gevogeltefond totdat de plakken half onder staan. Bestrooi met versgemalen zwarte peper en zout. Laat pruttelen tot de aardappels gaar zijn. Strooi er op het laatst nog een beetje citroenschil overheen.
Gepofte prei
Verwijder het groene gedeelte van de prei en snijd in gelijke stukken. Grill rondom op de directe zone van de barbecue totdat de prei zwart geblakerd is. Laat even afkoelen. Verwijder de buitenste schil.

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade
Cordon bleu van Iberico secreto
Wat gebeurt er als je van het allerlekkerste varkensvlees zelf een cordon blue maakt op de barbecue? Juist ja! Dat wordt één groot feest! Ralph is in deze aflevering van BBQSTREET van de partij en laat zien hoe je dit fantastische gerecht in een handomdraai op tafel zet.