Coquilles met geroosterde lente-ui


- 100 gr parelgerst
- 1.5 tl komijnzaadjes
- 200 ml droge witte wijn
- 1 Privé: Banaansjalotten
- 5 saffraandraadjes
- 2 takjes dille
- 0.25 bosje bieslook
- 2 limoenen
- 150 gr Privé: Roomboter rol ongezouten
- 1 bos lente ui
- 1 scheut ijswater
- 1 el gesmolten boter
- 2 el honing
- 3 takjes tijm
- 8 Privé: Coquilles met schelp
- 2 Privé: Prei, klasse 1
- 2 plakjes gerookt spek
- 1 beetje zeewier om te presenteren
- 1 bbq
- 1 zoutsteen
- 1 beetje vuurkruiden
- Gas BBQ
- Vuurkruiden
- Zoutsteen
Parelgerst koken:
Kook de parelgerst in water met een snufje zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Saus:
Rooster de komijnzaadjes in een droge koekenpan. Snipper de sjalot. Snijd de dille en de bieslook fijn. Breng de wijn met de sjalot aan de kook en laat het geheel tot de helft inkoken. Snijd de boter in blokjes.
Voeg de boter al roerend in gedeelten toe aan de wijn. Voeg de saffraan, komijnzaadjes, dille, bieslook, peper en zout en het sap van de limoen toe.
Geroosterde lente-ui met honing:
Was de lente-uien en kook circa 1 minuut in gezouten water. Laat de lente-uien schrikken met ijswater en laat goed uitlekken. Halveer de lente-uien in de lengte en besmeer lichtjes met de geklaarde boter.
Leg de uien met de snijkant naar beneden op de barbecue en rooster ze ongeveer 3 minuten tot ze goudbruin zijn.
Leg op een bord en sprenkel de honing erover. Garneer met de tijm, peper en fleur de sel.
Coquilles:
Steek de schelpen open en maak de coquilles schoon door ze goed te wassen onder koud stromend water. Doe de coquilles weer terug in de schelp.
Was de prei en snijd in gelijke stukken. Stoom de prei circa 4 minuten. Leg de prei op de barbecue en voeg vuurkruiden toe aan het vuur. Grill de prei circa 2 minuten per kant.
Snijd het spek in reepjes. Leg de prei in de schelp van de coquilles. Haal de coquilles eruit en bestrooi met versgemalen peper. Bak de coquilles circa 2 minuten op de zoutsteen.
Doe de coquilles weer terug in de schelp. Lepel de saus erover. Garneer met het spek. Serveer de parelgerst en de lente-uien ernaast.
