Coquilles met geroosterde lente-ui

Coquilles met geroosterde lente-ui
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 15m
Koken 20m
- 20 May 2021 Peter is de weg helemaal kwijt. De beste man gaat langoustines grillen. Op zich is dat niet zo vreemd. Maar in deze aflevering van BBQSTREET grillt Peter langoustines in een natte krant! Zo op het rooster. Met zeewier en verse kruiden. En alsof het allemaal nog niet gek genoeg is, grillt hij ook nog coquilles op een zoutsteen. Freaken op de bbq! Laat dat maar aan Peter over.
- 20 May 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 2 personen.
Parelgerst
  • 100 gr parelgerst
Saus
Geroosterde lente-ui met honing
  • 1 bos lente ui
  • 1 scheut ijswater
  • 1 el gesmolten boter
  • 2 el honing
  • 3 takjes tijm
Coquilles
Extra's
  • 1 bbq
  • 1 zoutsteen
  • 1 beetje vuurkruiden
  • Gas BBQ
  • Vuurkruiden
  • Zoutsteen
Bereiding van het recept

Parelgerst koken:
Kook de parelgerst in water met een snufje zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Saus:
Rooster de komijnzaadjes in een droge koekenpan. Snipper de sjalot. Snijd de dille en de bieslook fijn. Breng de wijn met de sjalot aan de kook en laat het geheel tot de helft inkoken. Snijd de boter in blokjes.
Voeg de boter al roerend in gedeelten toe aan de wijn. Voeg de saffraan, komijnzaadjes, dille, bieslook, peper en zout en het sap van de limoen toe.

Geroosterde lente-ui met honing:
Was de lente-uien en kook circa 1 minuut in gezouten water. Laat de lente-uien schrikken met ijswater en laat goed uitlekken. Halveer de lente-uien in de lengte en besmeer lichtjes met de geklaarde boter.
Leg de uien met de snijkant naar beneden op de barbecue en rooster ze ongeveer 3 minuten tot ze goudbruin zijn.
Leg op een bord en sprenkel de honing erover. Garneer met de tijm, peper en fleur de sel.

Coquilles:
Steek de schelpen open en maak de coquilles schoon door ze goed te wassen onder koud stromend water. Doe de coquilles weer terug in de schelp.
Was de prei en snijd in gelijke stukken. Stoom de prei circa 4 minuten. Leg de prei op de barbecue en voeg vuurkruiden toe aan het vuur. Grill de prei circa 2 minuten per kant.
Snijd het spek in reepjes. Leg de prei in de schelp van de coquilles. Haal de coquilles eruit en bestrooi met versgemalen peper. Bak de coquilles circa 2 minuten op de zoutsteen.
Doe de coquilles weer terug in de schelp. Lepel de saus erover. Garneer met het spek. Serveer de parelgerst en de lente-uien ernaast.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel