Coquilles in de schelp en gebrande scheermessen

Coquilles in de schelp en gebrande scheermessen
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 30m
Koken 20m
- 14 January 2021 Vanuit de zee zo, hop, op het vuur! In deze aflevering van BBQSTREET Winter maakt Peter coquilles op een grote Himalaya-zoutsteen. En brandt hij scheermessen op de resten van een kerstboom…
- 14 January 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Coquilles in de schelp met prei
Scheermessen gebrand op algen en dennenaalden
  • Grote houtskool grill
  • Kookpan
  • Dennenaalden
  • Snijplank
  • Vuurkruiden
  • Algen
  • Stromend water
Bereiding van het recept

COQUILLES:
Leg de zoutsteen op de BBQ en steek de BBQ aan. Het is belangrijk de zoutsteen mee te verwarmen met de BBQ omdat deze anders kan breken.
Spoel de parelgerst goed en kook die 1 uur in ruim water met een beetje zout.
Steek de schelpen open en snijd de coquilles schoon.
Was de coquilles goed onder koud stromend water.
Snipper de sjalotten en fruit in een beetje olie aan. Voeg de witte wijn toe en laat even inkoken. Voeg het saffraan en komijn toe. Pers twee limoenen uit en voeg het sap toe.
Voeg stuk bij stuk de koude blokjes boter toe terwijl je deze er goed doorheen roert. Hou er rekening mee dat de saus dan niet meer mag koken. Breng op smaak met versgemalen peper.
Snijd de dille en bieslook fijn en voeg toe aan de saus.
Snijd de prei in rondjes van een paar centimeter hoog en blancheer kort in kokend water.
Maak de prei goed droog, smeer licht in met olijfolie, bestrooi met versgemalen peper en grill ze op de zoutsteen.
Bestrooi de coquilles met versgemalen peper en bak ze 2 minuten op de zoutsteen.
Snijd de gerookte spek in dunne reepjes.
Serveer de coquilles in de schelp met de prei, parelgerst, spekjes en saus. Garneer met verse dille.

SCHEERMESSEN:
Smelt de boter aan de rand van het vuur in een steelpannetje.
Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Pel de knoflook en hak fijn en voeg toe aan de boter.
Hak de dragon en de ingelegde citroen fijn en voeg toe aan de boter.
Breng de boter op smaak met het zeezout en piment D’espelette.
Blus de boter af met de vermouth en laat een beetje inkoken.
Maak een bed van droge dennennaalden, algen en vuurkruiden op het rooster van je BBQ.
Spoel de scheermesjes onder koud stromend water.
Leg ze op het bedje van naalden en algen en steek die in brand. Laat de scheermessen garen in de rook en vlammen.
Haal de scheermesjes van het vuur als ze open zijn en serveer met de boter.
Hak de peterselie en garneer.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel