Recept van Harm Jan Bloem

Churrasco spies mixed vegetables

Beginner
Voorbereiding 15m
Cooking 20m
Churrasco spies mixed vegetables
Aantal personen
Ingrediënten kunnen besteld worden voor een minimum van 4 personen
  • Churrasco groente spiesen
  • 1 Courgette
  • 1 Aubergine
  • 1 Voorgegaarde maiskolf
  • 1 Rode paprika
  • 1 Ui
  • Chimichurri
  • 1 bos Bladpeterselie
  • 8 teentjes Knoflook
  • 3 el Gesnipperde uien
  • 5 el Witte balsamicoazijn
  • 5 el Koud water
  • 1 tl Grof zeezout
  • 1 tl Chipotle flakes
  • 0.5 tl Versgemalen zwarte peper
  • 250 ml Olijfolie
  • Houtskool of Gas BBQ
  • Churrasco spiesen
  • Foodprocessor of staafmixer
Bereiding van het recept
Stook je BBQ op tot 180-200°C.

Groentespiesen
Snijd de courgette overdwars doormidden vervolgens in grove stukken. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik. Snijd de maïskolf in drie stukken. Snijd de paprika in vier grote stukken. Rijg de courgette, de paprika, de maïs en de aubergine om en om aan de Churrasco spies en herhaal dit proces tot alle ingrediënten op zijn. Rooster de spiesen direct boven het vuur voor ongeveer 10 minuten.

Chimichurri
Hak de peterselie en snijd knoflook fijn. Snipper de ui. Voeg de ui, water, oregano, zout, chipotle flakes en de zwarte peper toe. Doe dit alles in de keukenmachine en gebruik de pulseknop tot alles zout goed is opgenomen. Voeg de olie aan toe. Meng niet te lang want de chimichurri mag lekker grof zijn qua structuur. Voor een klein zuurtje zou je er nog een klein scheutje azijn aan de chimichurri kunnen toevoegen.
0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel