Recept van Harm Jan Bloem

Churrasco spies mixed grill

Beginner
Voorbereiding 25m
Cooking 20m
Churrasco spies mixed grill
Aantal personen
Ingrediënten kunnen besteld worden voor een minimum van 4 personen
  • Churrasco spies
  • 500 g Picanha
  • 500 g Rib-eye
  • 500 g Entrecote
  • Alle stukken vlees met vetrand aan 1 stuk
  • Knoflooksaus
  • 75 g Verse knoflook
  • 1 el Natuurazijn
  • 100 ml Olijfolie
  • Zout
  • Gas of Houtskool BBQ
  • Kernthermometer
  • Churrasco spiesen
  • Siliconen kwastje
Bereiding van het recept
Knoflooksaus
Pureer de knoflook samen met de azijn en 50 ml olijfolie ongeveer 10- 15 seconden in een blender. Voeg vervolgens de andere helft van de olie langzaam toe, en meng dit totdat je een soort mayonaise krijgt. Plaats de saus afgesloten in de koelkast. Dit kan eventueel al een dag van tevoren worden gemaakt.

Churrasco spies
Stook je BBQ op tot 180-200°C. Snijd de Picanha, RibEye en Entrecôte vervolgens tegen de draad in stukken van rond de 7 cm lang en 4 cm breed en ongeveer 2,5 cm dik. Rijg het vlees in het midden aan de spies. Herhaal dit met de andere stukken vlees om en om. Zodra deze zijn geregen, kan je het vlees naar smaak met het knoflookmengsel bestrijken (let op: de smaak kan erg sterk zijn als er te veel wordt gebruikt). Strooi er vervolgens wat zout overheen. Grill de spies ongeveer 7 minuten aan één kant, draai de spies om en grill nog zo’n 5 á 8 minuten (afhankelijk van de gewenste gaarheid en de warmte van je BBQ tot ongeveer 53°C).
Zodra het knoflookmengsel een mooie donker gouden kleur heeft, is het goed. Haal de spies van het vuur en serveer deze uit.
0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel