Chocoladetaart gegrild op de bbq


- 2 kopjes bloem
- 2 kopjes cacaopoeder
- 2 kopjes suiker
- 2 kopjes gemalen hazelnoten
- 1 kopje olie
- 1 kopje melk
- 1 pakje bakpoeder
- 1 pakje vanillesuiker
- 5 stuks eieren
Chocoladetaart
Giet eerst alle droge ingrediënten uit de ingrediëntenlijst (rechts van de post) zoals bloem, cacao, etc. in een mengkom. Voeg vervolgens de vloeibare ingrediënten en de 5 eieren toe en mix de massa met een keukenmachine of een handmixer tot een zo homogeen mogelijke massa.
Na een paar minuten roeren kun je het chocoladecakebeslag in een springvorm (28 cm) gieten. Verwarm de grill of de oven voor op 170 °C (boven- en onderwarmte voor de oven). Plaats de springvorm in het indirecte gebied en wacht 45-60 minuten. Afhankelijk van de nauwkeurigheid van de temperatuurmeting in de grill kan de baktijd nog langer duren. De cake moet in het midden een beetje rijzen.
Controleer de cake met de eetstokjestest. Neem een lange houten spies en prik deze in het midden van de cake. Als het deeg nog aan het stokje plakt, is het deeg nog niet gaar. Als de cake gaar is, moet er een beetje restvocht aan het stokje blijven kleven, meer niet!
Je kunt de cake verfijnen met wat poedersuiker of warme kersen.
Het is het beste om gekoeld van de taart te genieten met vrienden en kennissen.
