Chocoladecakejes met bananenijs

Chocoladecakejes met bananenijs
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 40m
Koken 20m
- 04 June 2020 Chocoladecakejes bakken op de barbecue. Klinkt als onmogelijk? In deze aflevering van BBQ Street laat Ralph zien hoe eenvoudig je prachtige desserts van de barbecue kunt toveren. Easy! Maken!
- 04 June 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • 3 stuks rijpe bananen
  • 150 gr suiker
  • 1 eetl honing
  • 1 dl melk
  • 3 dl room
  • fleur de sel
  • 250 gr roomboter (ongezouten)
  • 250 gr pure chocolade (minimaal 54% cacao)
  • 4 stuks eieren
  • 4 stuks eidooiers
  • 100 gr suiker + extra voor de vormpjes
  • 100 gr patent tarwebloem
  • 1 stuk sinaasappel
  • olijfolie
  • 0.5 stuk ananas
  • 2 dl water
  • 100 gr suiker
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 stuk kaneelstokje
  • 1 stuk vanillestokje
  • 2 stuks steranijs
  • 4 stuks kruidnagels
  • 1 dl bruine rum
  • 1 stuk rode chilipeper
  • poedersuiker
  • handjevol blauwe bessen
  • 2 handjesvol (kersen)rookhout
Bereiding van het recept

Chocoladecakejes met bananenijs

Bananenijs
Verwarm de bbq tot zeer heet. Pof de bananen rechtstreeks in gloeiend houtskool tot de schil helemaal zwartgeblakerd is. Verwijder de schil en pureer het vruchtvlees fijn in een keukenmachine. Verwarm de melk met de room en los hierin al roerende de suiker en honing op. Meng de bananenpuree door het melk-roommengsel en draai in circa 40 minuten tot ijs in een ijsmachine.

Chocoladecake
Steek de barbecue aan en zorg voor een temperatuur van circa 100 a 110 graden (niet te heet anders wordt je chocola bitter).
Gooi twee handjes rooksnippers tussen de gloeiende kooltjes.
Doe de chocolade in een hittebestendige kom en rook dit een minuut of 4 op de barbecue op de indirecte hittezone. Smelt daarna de chocolade op de barbecue en roer de boter goed door de gesmolten chocolade.
Klop de eieren met de extra dooiers en de suiker schuimig en luchtig. Laat het gesmolten chocolademengsel wat afkoelen en klop dit door de eieren met suiker. Zeef daarna de bloem boven deze kom en spatel de bloem er voorzichtig door. Schil de sinaasappel boven de kom en roer goed door. Schenk het beslag in een spuitzak en zet in de koelkast.
Vet een muffinvorm in met boter en bestrooi met suiker. Houd de vormpjes ondersteboven om de overtollige suiker te verwijderen en vul ze voor drievierde met het beslag. Bak de cakes indirect op de bbq op circa 210 graden tussen de 9 en 12 minuten.

Ananas
Schil de ananas en snijd in plakken. Bestrijk met olijfolie en gril circa 10 minuten.
Doe de suiker en het water in een pan en kook tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en voeg de overige ingrediënten toe.
Snijd de ananas in kleine blokjes en marineer in het specerijen-suikerwater.
Serveer de chocoladecakejes met een bol gepoft bananenijs, een paar korrels fleur de sel en de gemarineerde, gegrilde ananas.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel