Chips & fishburger

Chips & fishburger
Recept van Jord Althuizen
Gevorderd
Bereiding 60m
Koken 20m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Ingemaakte groenten
  • 500 ml Kokend water
  • 2 el Suiker
  • 2 el Natuurazijn
  • 1 tl Zout
  • 0.5 st Winterpeen
  • 1 st Grote witte ui
Fishburgers
  • 600 gr Kabeljauwfilet zonder huid
  • 120 gr Coquilles
  • 1 el Mayonaise
  • 2 el Fijngesneden bieslook
  • 1 mespunt Fivespice
  • 1 st Rode peper
  • 1 mespunt Zout (naar smaak)
  • 1 mespunt Peper (naar smaak)
Chips met gepofte paprika-aioli
  • 2 st Rode paprika
  • 2 st Bosbui
  • 6 st Knoflooktenen
  • 100 ml Sojaolie
  • 50 gr Sriracha
  • 1 el Grof gehakte bieslook
  • 1 st Limoenzest en sap
  • 230 gr Mayonaise
  • 1 mespunt Zout (Not Just BBQ)
  • 1 mespunt Peper (Not Just BBQ)
  • 1 zak Rustic Fries (Lamb Weston)
Topping
  • 1 st Friséesla
  • 100 gr Wakame salade
  • 2 el Ponzusaus
  • 4 st Krokante sesambolletjes
  • 8 el Hoisinsaus
  • 1 st Lenteui
  • BBQ met deksel, voorbereid voor direct grillen liefst met gietijzeren rooster
  • Keukenmachine met hakmes
Bereiding van het recept

Ingemaakte groenten
Maak voor de ingemaakte groenten eerst het inmaakvocht door het kokende water, de suiker, azijn en het zout samen te voegen. Roer totdat de suiker en het zout volledig opgelost zijn en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Schil de winterpeen en snijd deze in reepjes van 0,5 cm dik en 2 cm lang. Schil de ui en snijd deze in even grote stukken als de winterpeen. Voeg de winterpeen en ui toe aan het inmaakvocht, laat minstens 1 uur trekken, giet af en laat goed uitlekken.

Fishburgers
Bereid de BBQ voor op direct grillen met een gietijzeren grillrooster en verhit deze tot circa 250 °C.

Snijd de kabeljauwfilet met een scherp koksmes fijn tot stukjes van maximaal 0,5 cm doorsnede. Maal de coquilles met de mayonaise in de keukenmachine tot een puree. Meng de kabeljauwstukjes met de coquillepuree en de overige ingrediënten voor de visburgers. Vorm met vochtige handen 4 gelijke burgers van het vismengsel. Leg de visburgers voorzichtig met behulp van een spatel op het rooster van de BBQ. Sluit de deksel. Het is belangrijk om de burger voor 75% te laten garen voordat hij wordt omgedraaid, om uit elkaar vallen te voorkomen. Draai de burger één keer om en gril hem af tot de vis gaar is, de burger voelt dan stevig aan.

Chips met gepofte paprika-aioli
Verlaag de temperatuur van de barbecue naar 200 ºC. Leg de rode paprika’s en bosui op de BBQ en rooster ze rondom tot het vel zwartgeblakerd en het vruchtvlees zacht geworden is. Laat afkoelen, verwijder dan het zwarte vel en de zaadlijsten van de paprika’s en zet opzij.

Verhit in een pan de knoflooktenen met de sojaolie en laat ze op laag vuur poffen tot de knoflook goudbruin en zacht is. Doe de olie met de knoflook en paprika in een blender en pureer tot een glad mengsel. Roer dit samen met de peterselie en de limoenrasp en het -sap door de mayonaise en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Bereid de fries volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Opbouw fishburger
Pluk de gele kern uit de krop friséesla, was deze, laat goed uitlekken en meng deze met de wakame salade en de ponzusaus. Snijd terwijl de burgers garen de sesambolletjes open, en leg de frisée salade en de ingemaakte groenten op de broodjes. Leg de gegaarde visburger hierop en garneer met de hoisinsaus en ringen lente-ui. Serveer de chips en de aioli bij de burger.

Recepten voor 's avonds laat
Vitello forello met een forged vg10 mes

Vitello forello

Smashburger met fried pickles & ranch sauce

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Chips & fishburger. De Engelsen zijn er gek op. Dit geliefde gerecht bracht Jord op het idee voor deze heerlijke burger. In deze aflevering van BBQ Street maakt hij een super de luxe belegd broodje met daarop een zelfgemaakte fishburger. En natuurlijk mogen de knapperige frietjes daarbij niet ontbreken. Wedden dat jij jouw tanden hierin wilt zetten?

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel