Chili sin carne BBQ-style

Chili sin carne BBQ-style
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 15m
Koken 70m
- 11 June 2021 Vegetarisch van barbecue! Ja, het kan. Peter maakt in deze aflevering van BBQSTREET chili sin carne. Dat is chili con carne, maar dan sin carne. Dus zonder vlees. En daarbij maakt hij frisse, gegrilde komkommers met een tequila-mayonaise. Een mayonaise voor grote mensen. Waar je vrolijker van wordt, hoe meer je eet.
- 11 June 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Chili sin carne
Extra's
  • 1 bbq
  • 1 gietijzeren pan
  • BBQ
  • Gietijzeren pan
Bereiding van het recept

Bereiding:

Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 220°C is bereikt.

Chili sin carne:

Verwarm een gietijzeren pan op de barbecue en voeg de knoflookolie toe. Voeg de ui toe en bak circa 1 minuut. Voeg de prei, bleekselderij en de wortel toe en bak nog circa 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog circa 1 minuut.

Voeg de korianderpoeder, komijn, kurkuma en de passata toe. Blus af met de rode wijn. Voeg de cacaopoeder en de koffie toe. Meng de tomatenpuree en de verse kruiden erdoor. Laat de chili circa 1,5 uur zachtjes pruttelen aan de zijkant van de barbecue. Roer regelmatig goed door. Kook de maïskolven circa 10 minuten voor. Besprenkel de maïskolven met een beetje olie en gril om en om circa 10 minuten.

Snijd de korrels los. Spoel de bonen schoon en laat goed uitlekken. Voeg de maïskorrels en bonen bij de rest van de chili en warm nog even kort door.

Blaker de rode pepers circa 5 minuten zwart in de hete kolen of op de sizzle zone. Draai de pepers om de minuut een kwartslag. Schraap met een scherp mesje het verbrande vel eraf.

Halveer de tomaten in de breedte en rooster circa 2 minuten met de snijkant op de grill of op de sizzle zone.

Verdeel de geroosterde tomaat over borden. Schep de chili erover. Rasp van de schil van de limoen erboven. Garneer met de gebrande chilipepers.

Recepten voor 's avonds laat
Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen.

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen

Rendang van ui met sperziebonen crème

Rendang van ui met sperziebonen crème

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel