Chicken kebabs met harissa, yufka en raita

Chicken kebabs met harissa, yufka en raita
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 90m
Koken 10m
- 15 July 2020 Een broodje kipkebab. Heerlijk na het stappen. Maar misschien nog wel lekkerder als je het zelf maakt. Jord maakt in deze aflevering van BBQ Street alles zelf, van de barbecue.
- 15 July 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • 800 gr kippendijfilet
  • 300 gr gerookt ontbijtspek
  • 2 tl zout
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 1 tl knoflookgranulaat
  • 1 tl uiengranulaat
  • 1 eetl gerookt paprikapoeder
  • 1 eetl kristalsuiker
  • 2 stuks knoflooktenen
  • 0.25 bosje bladpeterselie
  • 40 ml bourbon
  • 3 stuks grote, stevige tomaten
  • 1 stuk rode peper
  • 2 stuks uien
  • 1 stuk knoflook
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 4 eetl ketchup
  • 1 eetl bruine basterdsuiker
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 300 gr bloem
  • 1 tl zout
  • 250 ml handwarm water
  • 2 eetl olijfolie
  • 1 stuk knoflook
  • 1 stuk komkommer
  • 2 takjes munt
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 150 gr Turkse yoghurt
  • zout + versgemalen peper
Bereiding van het recept

Chicken kebabs

Snijd de kippendijen in grote blokjes. Snijd het ontbijtspek in reepjes. Doe de kip en het gerookte ontbijtspek in de keukenmachine met hakmessen en maal tot er een gladde puree ontstaat. Pel en hak de knoflooktenen grof. Voeg de overige ingrediënten toe en laat de machine nog enkele minuten draaien, tot alles goed gemengd is.

Vouw met natte handen het vlees om de spies en vorm er een lange kebab van. Leg de kebabs in de koeling en laat ze minimaal 1 uur opstijven.

Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C is bereikt. Leg de kebabs op de hete grill en rooster ze onder af en toe draaien in circa 8 minuten gaar (de kip voelt stevig aan en heeft een kerntemperatuur bereikt van 64 °C).

HARISSA
Snijd de tomaten door de helft. Snijd de rode peper in de lengte door de helft, laat de zaadjes zitten. Pel en snijd de uien in de lengte door. Gril alles op het rooster tot het rondom goed geblakerd is. Haal het zwartgeblakerde velletje van de groentes en pureer met de rest van de ingrediënten tot een mooie saus.

YUFKA
Meng het bloem met het zout. Voeg al roerend het water en olijfolie toe en kneed tot een deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten en rol het uit tot mooie flatbreads. Bak de flatbreads op een pizzasteen op de barbecue in een paar minuten gaar.

RAITA
Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en schraap met een lepel de zaadlijsten uit de komkommer. Snijd de komkommer vervolgens in dunne plakjes. Snijd de muntblaadjes en peterselie in dunne reepjes. Meng dit alles met de Turkse yoghurt en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Serveer de kebabs op de yufka en garneer met de harissa en raita.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel