Cherry Cola spareribs

Cherry Cola spareribs
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 60m
Koken 240m
24Kitchen - 13 May 2020 Cherry cola spareribs Spareribs, mensen! Spareribs! Het is zover! Spareribs in BBQ Street! En deze keer maakt Jord de spareribs met een zoete cherry cola barbecuesaus met chipotle. Hier eet je je vingers bij op.
24Kitchen - 13 May 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • 4 stuks dik bevleesde spareribs
  • 8 eetl Smokey’s Pig Powder BBQ-kruiden
  • 1 tl kaneel
  • 0.5 tl komijn
  • 2 tl fijngemalen chipotleflakes
  • 1 tl gemalen piment
  • 75 ml appelsap
  • 75 ml appelciderazijn
  • 50 ml whisky
  • 100 gr vloeibare margarine
  • 8 eetl bruine basterdsuiker
  • 4 tl chipotle-tabasco
  • 50 ml kersensap (of druivensap)
  • 4 eetl boter
  • 1 eetl geschilde en gehakte verse gemberwortel
  • 1 tl fijngehakte verse knoflook
  • 1 stuks sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 250 gr verse of diepvrieskersen, ontpit
  • 0.5 tl ijngemalen chipotleflakes
  • 100 gr bruine basterdsuiker
  • 200 ml Coca-Cola
  • 4 eetl agavesiroop (of honing)
  • 5 eetl balsamicosiroop
  • 2 eetl balsamicoazijn
  • 2 eetl sojasaus
  • 3 eetl ketchup
  • 2 eetl worcestersaus
  • 1 tl tabasco
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • houtskool BBQ
  • schroevendraaier
  • 5 kersen- of applehoutchunks
  • sauspan
  • blender of staafmixer
  • zeef
  • aluminiumfolie
  • kwastje
Bereiding van het recept

Bereid een BBQ voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 110 °C is bereikt. Ontvlies de spareribs door een kruiskopschroevendraaier tussen het longvlies en het bot aan de achterzijde van de rack te steken. Wrik de schroevendraaier voorzichtig heen en weer tot deze over de gehele breedte tussen vlies en bot zit. Trek deze dan naar je toe en haal zo het hele vlies van de rack af.

Meng voor de rub alle ingrediënten en bestrooi daarmee de ribben aan beide zijden gelijkmatig. Schik de houtchunks tussen de gloeiende kolen, leg de gekruide spareribs op de BBQ en sluit de deksel. Gaar de ribben 2 uur, waarbij je ze om het ½ uur natspuit met het mengsel van appelsap en appelciderazijn in een sprayflesje. Na circa 2 uur, als ze mooi goudbruin van kleur zijn, verpak je de ribben in aluminiumfolie; verdeel voor het dichtvouwen de vloeibare margarine, de donkerbruine basterdsuiker, de chipotle-tabasco en het kersensap erover. Gaar de ribben circa 2 uur verder in de folie.

Maak ondertussen de Cherry Coke BBQ-saus door de boter in een pan te laten smelten. Voeg de gember, knoflook, sjalot en kersen toe en stoof het geheel al roerend 15 minuten, tot alles zacht is geworden. Voeg de bruine suiker toe en roer goed door. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en laat 10 minuten trekken. Pureer de BBQ-saus met een staafmixer of in een blender en zeef hem. Zet de saus terug op het vuur en reduceer hem tot de achterkant van een lepel mooi bedekt blijft als je die in de saus dipt.

Controleer de ribben na 2 uur op gaarheid en malsheid. Als het vlees makkelijk van de botten loskomt, zijn de ribben gaar. Haal ze uit de aluminiumfolie en laat ze 15 minuten ‘opdrogen’ in de warme BBQ. Snijd de ribben tussen de botten door in stukken en serveer met de Cherry Coke BBQ-saus.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel