Cheeseburger 2.0 met loaded fries


- 1 zak burger fries (Lamb Weston)
- 2 rode uien
- 1 klein chorizo worstje
- 1 el bruine suiker
- 1 el balsamico azijn
- 80 g geraspte cheddar
- 1 tomaat
- 1 sjalot
- 2 el uitgelekte jalapeñopeper
- 1 limoen
- 0.5 bosje koriander
- 140 g magor (mascarpone/gorgonzola)
- 0.5 groene jalapeñopeper
- 0.5 bosje bieslook
- 4 plakken provolone piccante
- 1 flinke kont boter
- 4 hamburgers
- 4 hamburgerbroodjes
- 4 blaadjes sla
- 1 vleestomaat
- 4 plakjes cheddar kaas
- 100 g geraspte cheddar kaas
- plancha
- mandoline
Loaded fries
Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 220 C. Bekleed een plancha met bakpapier.
Verdeel de burger fries erover en bak 25 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
Verhit intussen een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur.
Snijd de ui met behulp van de mandoline in dunne ringen. Snijd de chorizo in blokjes. Verhit een scheutje olie in de pan. Bak de ui en chorizo, af en toe roerend tot ze goudbruin zijn. Voeg de suiker en de azijn toe en kook, al roerend, 1 min.
Bestrooi de burger fries met de helft van de kaas. Garneer met het uienmengsel. Bestrooi met de resterende kaas. Bak gedurende 5 minuten in de oven of tot de kaas gesmolten is.
Snijd voor de topping de tomaat, sjalot en jalapeño pepers fijn. Hak de koriander. Meng alle ingrediënten in een kommetje en breng op smaak peper en zout.
Kaassaus
Zet een skillet op laag vuur en smelt hierin al roerend de mascarpone en de gorgonzola. Snijd de jalapeñopeper en de bieslook fijn en meng dit door de kaassaus. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
Cheeseburger
Snijd de tomaat in dunne plakjes. Smelt de boter in een pannetje. Halveer de broodjes en besmeer de snijkanten met wat gesmolten boter. Leg ze met de snijkanten op de gril. Rooster tot de broodjes mooie grillstrepen hebben. Straks voor de opbouw maak je een burger met 3 lagen brood. Van twee broodjes gebruik je alleen de onderkant. Tip: Je kunt van de twee bovenkanten die je niet gebruikt croutons maken.
Druk in het midden van de burgers een kuiltje tot de onderkant, circa. 2 mm diep.
Dit voorkomt dat je burgers straks krom trekken als je ze gaat grillen. Leg ze op de barbecue en grill ze om en om tot er mooie grillstrepen ontstaan. Draai de burgers om en beleg ze met de plakjes provolone en hierop wat geraspte belegen kaas. Sluit het deksel van de barbecue en gaar de burgers verder tot medium.
Beleg de onderste helften van de broodjes met wat sla, plakjes tomaat en een hamburger. Leg hierop een plakje cheddarkaas, een onderkant van een broodje, nog een hamburger en giet dan de kaassaus erover en sluit af met de bovenkant van de broodjes.

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade
De lekkerste fastfood gerechten maak je zelf én op de barbecue. Deze cheeseburger doet zijn naam absoluut eer aan want er gaan maar liefst drie soorten kaas op die heerlijk smelten tijdens het grillen. Wat deze burger naar grote hoogte doet stijgen? De waanzinnig lekkere kaassaus waarmee hij overgoten wordt. Maar het kan nog lekkerder met ‘on the side’ deze loaded fries gemaakt met de lekkerste, knapperige burger fries. Pittige smaakmakers als chorizo, jalapeñopepers en een frisse salsa ‘on top’ geven dit fastfood gerecht échte sterallures.