Char siu duck – Chinese, geroosterde eend

Char siu duck – Chinese, geroosterde eend
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 240m
Koken 30m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Gemarineerde eend
  • 3 cm gember
  • 2 grote tenen knoflook
  • 1 el Tabasco sriracha
  • 2 el hoisinsaus
  • 2 el rijstwijnazijn
  • 2 el honing
  • 2 el oestersaus
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el ketjap asin
  • 1 el 5-spice kruiden
  • 1 el bruine suiker
  • 1 tl grof zeezout
  • 2 eendenborstfilets
Rijst & Paksoi
  • 300 g witte rijst
  • 1 stronk paksoi
  • 1 zonnebloemolie
  • 3 el sesamzaad
  • 4 tortilla wraps
  • 1 rode peper
  • 1 lente-ui
  • Spiesen
  • Skillet
  • 2 bakstenen
Bereiding van het recept

Gemarineerde eend


Schil en rasp de gember en de knoflook. Meng de gember, knoflook, de Tabaso sriracha en de rest van de ingrediënten voor de marinade in een kom.

Verwijder de overtollige vetrandjes en de pezen. Snijd de vetlaag kruislings in. Halveer de eend In de lengte en dan 2 keer in de breedte. Voeg de stukken eend toe aan de marinade en zet minimaal 4-6 uur in de koelkast.

Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 160°C.
Rijg de eend aan de spiesen en leg van het rooster af, op de indirecte van de barbecue. Gaar circa 10-12 minuten. Lak de spiesen elke paar minuten in met de marinade.

Zeef de overgebleven marinade, druk goed aan in de zeef en kook even door in een
skillet. Voeg er eventueel nog een beetje honing en bruine suiker aan toe en blijf roeren.

Rijst & paksoi


Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het witte gedeelte van de paksoi in reepjes. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een skillet, voeg een scheutje van de marinade toe en bak de paksoi circa 2 minuten. Leg de groene bladeren van de paksoi erop en bestrooi met 2 eetlepels sesamzaad.

Verhoog nu de temperatuur van de barbecue naar circa 215°C en gril de eend
nogmaals 10 minuten tot een kerntemperatuur van 55-56 °C is bereikt. Bestrijk dan nogmaals met de marinade en haal eraf.

Leg de tortilla wraps even, direct, op het rooster tot ze mooie grillstrepen hebben.
Snijd de eend in plakjes en de rode peper en de lente-ui in ringetjes. Beleg de wraps met de paksoibladeren en de gewokte paksoi, schepje rijst, reepjes eend en rode peper en lente-ui. Lepel er nog wat van de ingekookte marinade overheen en bestrooi met de rest van het sesamzaad.

Recepten voor 's avonds laat
Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen.

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen

Rendang van ui met sperziebonen crème

Rendang van ui met sperziebonen crème

Say what? Char siu duck! Een briljant lekker gemarineerde eendenborstfilet bereid op de barbecue. In deze aflevering van BBQSTREET neemt Ralph je mee op reis naar het Verre Oosten met dit heerlijke sweet & spicy gerecht.

Char siu duck Chinese geroosterde eend

Derde seizoen van BBQ Street Winter

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel