California tri-tip met chunky avocadosalsa

California tri-tip met chunky avocadosalsa
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 60m
Koken 40m
24Kitchen - 08 June 2022 California tri-tip, dit klinkt als een heerlijke vakantiebestemming maar het is een super lekker bbq gerecht van onze Jord. Een zelfgebakken flatbread belegt met malse, sappige plakjes gegrild vlees en een chunky avocadosalsa, USA here we come! En voor Harm Jan geen vlees vandaag. Hij legt een grote vis op de barbecue. Hij gaat zalm roken en maakt er gevulde bolcourgettes bij. Feestje!
24Kitchen - 08 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
California tri-tip
  • 2 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el uiengranulaat
  • 1 el knoflook granulaat
  • 0.5 tl cayennepeper
  • 1 tri trip steak (circa 800 g, mais- of graangevoerd)
  • 50 ml olijfolie
Chunky avocadosalsa
  • 1 Privé: Maiskolf
  • 3.5 el olijfolie
  • 1 jalepenopeper
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 2 avocado's
  • 2 limoenen
  • 0.5 bosje koriander
Gegrilde Lebanese flatbreads
  • 2 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 1 el instantgist
  • 240 ml warm water
  • 360 g bloem
  • 1 olijfolie extra vierge
  • 2 el Za'atar
  • kernthermometer
  • 2 handjes geweekte rookhoutsnippers, bij voorkeur eiken
Bereiding van het recept

California tri-tip

Meng voor de Santa Maria rub alle ingrediënten. Verwijder eventueel de vliezen van de tri tip steak. Wrijf rondom in met olijfolie en bestrooi royaal met de rub en zout. Laat minimaal 30 minuten tot 1 uur op kamertemperatuur marineren. 

Chunky avocadosalsa

Bereid de barbecue voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 160 °C. Bestrijk de maiskolf met een halve eetlepel olijfolie en rooster op de grill tot de korrels mooi goudbruin en gaar zijn geworden. Snijd de jalepeñopeper, rode ui, tomaten en avocado’s in kleine blokjes. Rasp en pers de limoenen. Hak de koriander. Snijd de korrels los van de kolf en meng met de overige ingrediënten van de salsa en de resterende olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. 

Gegrilde Lebanese flatbreads

Meng in een kom het zout, suiker, gist en het warme water. Laat het mengsel circa 5 minuten staan tot het een beetje begint te borrelen. 

Voeg dan de bloem en 1 eetlepel za’atar toe en meng goed door (als het deeg erg droog is, voeg dan eetlepel voor eetlepel meer warm water toe). Dek af en laat circa een uur rijzen op een warme plaats. 

Grillen California tri-tip

Leg de tri tip steak op de grill en rooster af en toe draaiend circa 30 minuten of tot deze een kerntemperatuur van 54 °C heeft bereikt. Voeg tijdens het grillen steeds wat rookhout snippers toe, zodat je in de rook van het hout grilt. Haal de steak van de barbecue en laat kort rusten. 

Afmaken flatbreads

Plaats het rooster van de barbecue ongeveer 10 cm van het vuur. Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en kneed het gerezen deeg door tot het zacht aanvoelt.  Snijd het deeg in 8 stukken van gelijke grootte en rol elk uit tot een plak van circa 15 cm. Bestrijk één kant van het deeg met olijfolie en leg ze met de geoliede kant naar beneden. Bestrijk dan de bovenkant met olie. Draai de broden om als ze bruin beginnen te worden en opzwellen. Als de tweede kant mooi bruin is, haal je ze van de grill en bestrooi je ze met de rest va de za’atar. 

Serveren

Snijd het vlees dwars op de draad in plakken, let daarbij op, bij tri tip loopt de draad niet over het gehele deel in dezelfde richting. Breng eventueel na het snijden nog extra op smaak met zout en peper. Beleg de flatbreads met de plakken vlees en lepel de chunky avocadosalsa erover. 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel