Cajun style shrimp & sausage kebabs

Cajun style shrimp & sausage kebabs
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 30m
Koken 15m
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Spicy cajun remoulade
  • 100 g mayonaise
  • 100 g zure room
  • 1 sap en fijngehakte zest van een citroen
  • 1 el worcestersshiresaus
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el honing
  • 1 el geraspte mieriksowrtel (vers of ingemaakt)
  • 1 el Tabasco
  • 2 tl cajun kruiden
  • 1 el Dijon mosterd
Shrimp & sausage kebabs
  • 500 g gamba's (gepeld, met staart)
  • 2 el cajun kruiden
  • 300 g voorgegaarde gerookte worst (zoals andouille, rookworst, of jalapeno-cheddarworst van Eric)
  • 1 limoen
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • sateprikkers, in water geweekt
Bereiding van het recept

Bereiding 

Bereid de barbecue voor op direct grillen en tot een temperatuur van 220 °C.Spicy cajun remoulade

Meng alle ingrediënten voor de spicy cajun remoulade goed door elkaar en houdt de saus gekoeld tot aan gebruik. 

Cajun style shrimp & sausage kebabs

Kruid de gamba’s met de cajunkruiden en snijd de worst in plakken van 1 cm dik. Spies de gamba’s en worst om en om aan de satéprikkers. Plaats de spiesen op het grillrooster en gril kort, circa één a twee minuten, tot de gamba’s verkleuren naar roze. Draai de spiesen om en gril ook de andere zijde kort tot de garnaal geheel roze gekleurd is. Gril je de spiesen te lang dan worden de gamba’s rubberachtig dus hot & fast is the way to go! 

Serveren

Snijd de limoen in partjes en hak de bieslook fijn. Serveer de spiesen op een schaal samen met de spicy cajun remoulade. Garneer met de limoenpartjes en de bieslook. 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel