Cajun style shrimp & sausage kebabs


- 100 g mayonaise
- 100 g zure room
- 1 sap en fijngehakte zest van een citroen
- 1 el worcestersshiresaus
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 el honing
- 1 el geraspte mieriksowrtel (vers of ingemaakt)
- 1 el Tabasco
- 2 tl cajun kruiden
- 1 el Dijon mosterd
- 500 g gamba's (gepeld, met staart)
- 2 el cajun kruiden
- 300 g voorgegaarde gerookte worst (zoals andouille, rookworst, of jalapeno-cheddarworst van Eric)
- 1 limoen
- 1 el fijngehakte bieslook
- sateprikkers, in water geweekt
Bereiding
Bereid de barbecue voor op direct grillen en tot een temperatuur van 220 °C.Spicy cajun remoulade
Meng alle ingrediënten voor de spicy cajun remoulade goed door elkaar en houdt de saus gekoeld tot aan gebruik.
Cajun style shrimp & sausage kebabs
Kruid de gamba’s met de cajunkruiden en snijd de worst in plakken van 1 cm dik. Spies de gamba’s en worst om en om aan de satéprikkers. Plaats de spiesen op het grillrooster en gril kort, circa één a twee minuten, tot de gamba’s verkleuren naar roze. Draai de spiesen om en gril ook de andere zijde kort tot de garnaal geheel roze gekleurd is. Gril je de spiesen te lang dan worden de gamba’s rubberachtig dus hot & fast is the way to go!
Serveren
Snijd de limoen in partjes en hak de bieslook fijn. Serveer de spiesen op een schaal samen met de spicy cajun remoulade. Garneer met de limoenpartjes en de bieslook.
