Cajun style shrimp & sausage kebabs

Cajun style shrimp & sausage kebabs
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 30m
Koken 15m
24Kitchen - 23 June 2022 Maak een heerlijke Mexicaanse marinade, leg daar een sappig stuk varkensvlees in, verpak dit in bananenbladeren, leg het op de barbecue. en dan….. krijg je puerco pibil. Een van de lievelingsgerechten van onze Ralph. En Jord maakt kebabs van gamba’s….en worst! Samen met een cajun-style remoulade saus is dit echt een verrassend lekkere combi.
24Kitchen - 23 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Spicy cajun remoulade
  • 100 g mayonaise
  • 100 g zure room
  • 1 sap en fijngehakte zest van een citroen
  • 1 el worcestersshiresaus
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el honing
  • 1 el geraspte mieriksowrtel (vers of ingemaakt)
  • 1 el Tabasco
  • 2 tl cajun kruiden
  • 1 el Dijon mosterd
Shrimp & sausage kebabs
  • 500 g gamba's (gepeld, met staart)
  • 2 el cajun kruiden
  • 300 g voorgegaarde gerookte worst (zoals andouille, rookworst, of jalapeno-cheddarworst van Eric)
  • 1 limoen
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • sateprikkers, in water geweekt
Bereiding van het recept

Bereiding 

Bereid de barbecue voor op direct grillen en tot een temperatuur van 220 °C.Spicy cajun remoulade

Meng alle ingrediënten voor de spicy cajun remoulade goed door elkaar en houdt de saus gekoeld tot aan gebruik. 

Cajun style shrimp & sausage kebabs

Kruid de gamba’s met de cajunkruiden en snijd de worst in plakken van 1 cm dik. Spies de gamba’s en worst om en om aan de satéprikkers. Plaats de spiesen op het grillrooster en gril kort, circa één a twee minuten, tot de gamba’s verkleuren naar roze. Draai de spiesen om en gril ook de andere zijde kort tot de garnaal geheel roze gekleurd is. Gril je de spiesen te lang dan worden de gamba’s rubberachtig dus hot & fast is the way to go! 

Serveren

Snijd de limoen in partjes en hak de bieslook fijn. Serveer de spiesen op een schaal samen met de spicy cajun remoulade. Garneer met de limoenpartjes en de bieslook. 

Recepten voor 's avonds laat
Vitello forello met een forged vg10 mes

Vitello forello

Smashburger met fried pickles & ranch sauce

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel