Cajun marinated churrasco zwaardvis met salsa verde

Cajun marinated churrasco zwaardvis met salsa verde
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 60m
Koken 45m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Ingredienten
  • 600 g zwaardvis
Cajun mix
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl zwarte peper
  • 2 tl cayennepeper
  • 1 tl zout
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 0.5 tl gedroogde tijm
  • 3 el zonnebloemolie
Salsa verde
  • 2 el kappertjes (liefst de gezouten variant)
  • 2 ansjovisfilets (op olie)
  • 1 teen knoflook
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 bosje basilicum
  • 1 bosje koriander
  • 1 citroen
  • 60 ml extra vergine olijfolie
Gegrilde Mexicaanse maissalade
  • 4 Privé: Maiskolf
  • 2 el olijfolie
  • 2 el mayonaise
  • 50 g Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 4 bosuien
  • 0.25 bosje koriander
  • 1 jalapenopeper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 limoen
  • 0.5 tl chilipoeder
Bereiding van het recept

Churrasco zwaardvis

Jord Althuizen maakt een spies van zwaardvis, gegrilde maissalade en een salsa verde. Een heerlijke Mexicaanse fiesta van de barbecue. Bereid de barbecue voor op direct en indirect grillen en tot een temperatuur van 180-200 °C.

Cajun mix
Meng alle specerijen met de zonnebloemolie en roer goed door.

Zwaardvis

Snijd de zwaardvis in stukken en marineer circa 1 uur in de cajun mix in de koelkast. Rijg de zwaardvis op een spies en gril direct aan beide kanten tot de vis gaar is. 

Salsa verde
Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit en voeg dit samen met alle andere ingrediënten toe aan een kom en meng goed door. 

Gegrilde Mexicaanse maïssalade

Bestrijk de maïskolven met de olijfolie en bestrooi met zout. Gril de maïskolven circa 7-10 minuten boven het directe gedeelte van de barbecue tot de mais diepgeel van kleur en gaar is. 

Rasp voor de dressing de Parmezaanse kaas. Snijd de bosui in ringetjes en de jalapeñopeper, knoflook en de koriander fijn. Meng in een kom de mayonaise, rasp en sap van de limoen, Parmezaanse kaas, bosui, jalapeñopeper, knoflook, koriander en de chilipoeder. Snijd met een mes de maïskorrels van de kolf en meng door de dressing. Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct, lauwwarm is de salade het lekkerst.

Serveer de zwaardvis met de salsa verde en de maissalade. 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel