Burnt ends van zalm

Burnt ends van zalm
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 60m
Koken 30m
24Kitchen - 30 May 2022 In deze aflevering van BBQSTREET combineert Jord heerlijk Italiaanse smaken op de grill. Gerookte varkenswangen met een fris-romige polenta. Het geheim in dit recept? Nduja. Een pittige smaakmaker die je vanaf nu zeker vaker gaat gebruiken. En Ralph gaat aan de slag met zalm. Een verdraaid lekker visje gaat dat worden. Maken!
24Kitchen - 30 May 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Burnt ends
  • 1 zalmzijde met huid
  • 1 suiker(basterdsuiker of gewone)
  • 1 zeezout
  • 4 takjes tijm
  • 1 el honing
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 limoen
Aflaksaus
  • 1 bosuitje
  • 50 g roomboter
  • 4 el honing
  • 2 el sriracha saus
  • 2 takjes tijm
  • 2 el sesamzaad
  • rookhout snippers (appelhout/mesquite)
Bereiding van het recept

Burnt ends
Verwijder met een scherp mes de huid van de zalm en eventueel de graten. Snijd het dunne deel van de buik. Snijd de zalm eerst in de lengte in repen en maak er dan blokken van van circa 3×3 cm. Strooi ruim zout en suiker op de bodem van een schaal (verhouding 50/50). Leg de zalm erop en bestrooi weer met zout en suiker. Ris de tijm. Voeg de tijm, cayennepeper, 1 el honing en het sap van de limoen toe en meng alles goed door. Laat het geheel circa 45-60 minuten marineren. Spoel af met koud water en dep droog.

Bereid de barbecue voor tot een temperatuur tussen 90-110°C. Gooi wat rooksnippers op de gloeiende kolen (of gebruik bij gas een rookdoosje/buis). Gaar de zalm, indirect met gesloten deksel, circa 20 minuten tot deze net gaar is.

Aflaksaus
Smelt de boter in een skillet. Ris de tijm. Meng in een kommetje de honing, een scheutje water, sriracha saus en de tijm. Meng dit door de gesmolten boter. 

Snijd de bosui in ringetjes. Lak de laatste paar minuten de zalm af met deze warme saus. Leg de zalm dan in een schaal en giet er nog een beetje saus over. Garneer met het sesamzaad en de bosui. 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel