Burger “with the lot ‘

Burger “with the lot ‘
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 200m
Koken 20m
- 22 July 2020 Met alles erop en eraan. Dat betekent de term “with the lot”. In deze aflevering van BBQ Street bouwt Ralph de Australische burger van scratch op. En maakt hij zelfs de broodjes zelf.
- 22 July 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 2 personen.
  • 500 gr tarwebloem
  • 10 gr droge gist/ 42 gr verse gist
  • mespunt zout
  • 25 gr olijfolie
  • 1 stuk ei op kamertemperatuur
  • 275 gr volle melk, 20 - 25C
  • sesamzaadjes
  • zonnebloemolie
  • 600 gr rundergehakt (zelf malen: gehaktmolen, picanha/ ribeye)
  • 3 tl mild paprikapoeder
  • versgemalen zwarte peper
  • zout
  • 50 ml water
  • 50 gr suiker
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 1 stuk rode biet
  • 0.5 stuk rijpe ananas
  • 8 plakken ontbijtspek
  • 1 stuk tomaat
  • plantaardige olie
  • 1 stuk ui
  • 1 stuk kleine krop (bind) sla
  • 8 plakken cheddar
  • 50 ml barbecuesaus
  • Plastic handschoenen
  • Grote kom 2x
  • Plasticfolie
  • Zeef
  • Keukenpapier
  • Luciferreepjes
Bereiding van het recept

Bereiding: Hamburgerbroodjes
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en roer door elkaar tot alles goed gemengd is. Stort het deeg op de werkplek en kneed alles in ongeveer 20 minuten tot een soepel deeg. Weersta de neiging om bloem toe te voegen, het deeg wordt tijdens het kneden vanzelf minder plakkerig. Het deeg is goed gekneed als je er een vliesje van kunt trekken.

Eerste rijs: Vorm een bal van het deeg en leg de deegbal in een licht met zonnebloemolie ingevette kom. Draai de bol een keer, zodat alle kanten met een beetje olie bedekt zijn. Dek de kom af met ingevet plasticfolie en laat het deeg op kamertemperatuur in ongeveer 60 minuten in volume verdubbelen. Het deeg is goed gerezen als je er met een vinger in prikt en het gat blijft staan.

Stort het deeg op een licht met zonnebloemolie ingevette werkplek en duw de lucht eruit. Verdeel het deeg in negen gelijke stukken. Bol de stukjes deeg op en laat ze afgedekt met ingevet plasticfolie 15 minuten rusten. Druk ieder deegbolletje met de palm van je hand plat. Als het niet in één keer lukt, laat het deeg dan nog even liggen en druk het dan opnieuw plat. Bestrijk of besproei de bovenkant van de deegstukjes met olijfolie en strooi er sesamzaadjes over. Druk de sesamzaadjes met je hand vast in het deeg. Leg de deegstukjes een paar centimeter uit elkaar op een bakplaat en dek ze af met ingevet plasticfolie.
Laat de broodjes op kamertemperatuur in ongeveer 1 uur tot bijna in volume verdubbelen. Ze zijn goed als je er met een (natte) vinger op drukt, de afdruk even blijft staan en dan langzaam terugveert.

Verwarm tijdens de tweede rijs de barbecue voor tot 200 ᵒC. Bak de broodjes in ongeveer 15 minuten gaar en bruin. Leg de broodjes direct na het bakken op een rooster en laat ze afkoelen.

Bereiding hamburger “with the lot”
Verwarm de BBQ voor tot 200 graden.
Meng de kruiden door het gehakt en vorm er hamburgers van. Zet koud weg.
Breng het water met de suiker en wijnazijn aan de kook. Doe bij voorkeur de handschoenen aan en schil de rode biet. Snijd in luciferreepjes en leg in het zoetzure vocht. Laat dit 30 minuten trekken en giet af in een zeef.
Schil de ananas en snijd in schuiven. Rooster de ananas circa 10 minuten.
Rooster de plakken spek heel kort tot ze knapperig zijn en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de tomaat in plakken en gril kort. Pel de ui en snijd in ringen. Haal de slabladeren los en was ze. Gril de burgers 6 a 10 minuten tot gewenste caisson en beleg de broodjes met alle ingrediënten.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel