Buikspek gevuld met tapenade

Buikspek gevuld met tapenade
Recept van Pitmaster X
Beginner
Bereiding 210m
Koken 30m
24Kitchen - 29 December 2021 Vanachter je barbeque op reis naar een verre bestemming? Ja dat kan! Pitmaster X neemt je mee naar Korea en laat je zien hoe je short ribs op een wel heel bijzondere manier bereidt. En wie is er nou niet dol op buikspek? Zeker als je deze nog lekkerder maakt met zelfgemaakte tapenade.
24Kitchen - 29 December 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 1 persoon.
Gevuld buikspek
Tapenade
  • 1 tl venkelzaad
  • 30 gr pijnboompitten
  • 40 gr parmezaanse kaas
  • 0.25 bosje peterselie
  • 0.25 bosje bieslook
  • 4 takjes oregano
  • 2 takjes tijm
  • 4 tenen Privé: Knoflookbolletje
  • 1 scheut olijfolie extra vierge
Extra's
  • 1 barbeque voor direct en indirect grillen
  • 1 skillet
  • 1 staafmixer + hakmolentje
  • 1 verpakking houdsnippers
Bereiding van het recept

Bereidingswijze

Bereid de barbecue voor tot een temperatuur van 120°C.

Tapenade

Rooster in een skillet de pijnboompitten en het venkelzaad. Rasp de Parmezaanse kaas.  Pureer de geroosterde pijnboompitten, venkelzaad, Parmezaanse kaas, peterselie, bieslook, oregano, tijm en de knoflook tot een grove tapenade. Voeg een scheutje olijfolie toe om de tapenade smeuïg te maken en pureer nog even kort. 

Buikspek

Gebruik voor dit recept buikspek waar in verhouding iets meer vlees aan zit dan vet.  Meng de ingrediënten voor de rub en strooi een gelijkmatige laag aan beide kanten van het vlees. Verdeel de tapenade over het vlees en rol het spek op. Bind het vast met slagerstouw.

Voeg een handje houtsnippers toe en plaats het buikspek op de barbecue op de indirecte zone tot het een kerntemperatuur van 65°C heeft bereikt. Dit duurt ongeveer 3 ½ uur. 

Laat het buikspek een paar minuten rusten voordat je het aansnijdt.

Bestel nu de ingrediënten van deze uitzending
Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel