Buffalo chickenwings met blauwe kaasdip


- 1 kg kippenvleugels
- 1.5 liter olie
- 1 schep meel
- 80 gr boter
- 2 el chilisaus
- 2 el tomatenketchup
- 1 scheutje hete saus naar keuze
- 1 stuk selderij en wortelen
- 4 el mayonaise
- 2 el witte wijnazijn
- 2 el peterselie
- 0.5 stuk sap van citroen
- 1 kopje zure room
- 200 gr blauwe kaas
- 1 snufje zout & peper om te kruiden
Buffalo chickenwings
Meng bloem en een heerlijk kruidenmengsel en “bebloem” de kippenvleugels. Door het meel worden ze in het vet echt krokant en door het kruidenmengsel van bijvoorbeeld #BBQ krijgen ze meteen een heerlijke smaak. Je kunt (maar hoeft niet) de vleugels van tevoren op het bot te snijden en in 2 helften te verdelen.
Verhit een diepe pan of wok met ongeveer 1,5 liter olie op de grill. De olie moet rond de 180°C zijn. Bak de gekruide en met bloem bestoven kippenvleugels in de olie 6 – 10 minuten goudbruin.
Smelt ondertussen een klontje boter in een kleine steelpan. Voeg de ketchup, de licht hete chilisaus en een scheutje chilisaus toe aan de gesmolten boter en meng alles goed door elkaar.
Leg de bereide saus terug op de grill zodat deze warm blijft.
Je haalt nu je afgewerkte, goudbruine buffalo wings uit de olie, laat ze even uitlekken op een theedoek en trek ze dan helemaal door de saus.
De kippenvleugels worden traditioneel geserveerd met een blauwe kaasdip, bleekselderij en wortel. Geniet van je maaltijd!
Blue cheese dip
Neem gewoon de ingrediënten die op de ingrediëntenlijst staan en meng ze door elkaar. Je moet de blauwe kaas met een vork fijnprakken en er grof doorvouwen. Kruid de dip met peper en zout. Zet het nu in de koelkast tot de kippenvleugels klaar zijn. Je kunt ook 1 – 2 teentjes knoflook pletten of raspen en aan de dip toevoegen.
