Buffalo chickenwings met blauwe kaasdip

Buffalo chickenwings met blauwe kaasdip
Recept van Julian Peier
Beginner
Bereiding 15m
Koken 20m
DMAX - 10 June 2022 Je kunt een heerlijke steak grillen maar wil je eens flink uitpakken? Leg dan eens een tomahawk op de barbecue. De Sizzle Brothers gebruiken een speciale techniek om dit fantastische stuk vlees te bereiden. En wil je eens een lekkere snack maken voor bij de borrel? Maak dan eens deze waanzinnige Buffalo chicken wings!
DMAX - 10 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Buffalo Wings
  • 1 kg kippenvleugels
  • 1.5 liter olie
  • 1 schep meel
  • 80 gr boter
  • 2 el chilisaus
  • 2 el tomatenketchup
  • 1 scheutje hete saus naar keuze
  • 1 stuk selderij en wortelen
Blauwe kaas dip
  • 4 el mayonaise
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el peterselie
  • 0.5 stuk sap van citroen
  • 1 kopje zure room
  • 200 gr blauwe kaas
  • 1 snufje zout & peper om te kruiden
Bereiding van het recept

Buffalo chickenwings

Meng bloem en een heerlijk kruidenmengsel en “bebloem” de kippenvleugels. Door het meel worden ze in het vet echt krokant en door het kruidenmengsel van bijvoorbeeld #BBQ krijgen ze meteen een heerlijke smaak. Je kunt (maar hoeft niet) de vleugels van tevoren op het bot te snijden en in 2 helften te verdelen.

Verhit een diepe pan of wok met ongeveer 1,5 liter olie op de grill. De olie moet rond de 180°C zijn. Bak de gekruide en met bloem bestoven kippenvleugels in de olie 6 – 10 minuten goudbruin.

Smelt ondertussen een klontje boter in een kleine steelpan. Voeg de ketchup, de licht hete chilisaus en een scheutje chilisaus toe aan de gesmolten boter en meng alles goed door elkaar.

Leg de bereide saus terug op de grill zodat deze warm blijft.

Je haalt nu je afgewerkte, goudbruine buffalo wings uit de olie, laat ze even uitlekken op een theedoek en trek ze dan helemaal door de saus.

De kippenvleugels worden traditioneel geserveerd met een blauwe kaasdip, bleekselderij en wortel. Geniet van je maaltijd!

Blue cheese dip

Neem gewoon de ingrediënten die op de ingrediëntenlijst staan ​​en meng ze door elkaar. Je moet de blauwe kaas met een vork fijnprakken en er grof doorvouwen. Kruid de dip met peper en zout. Zet het nu in de koelkast tot de kippenvleugels klaar zijn. Je kunt ook 1 – 2 teentjes knoflook pletten of raspen en aan de dip toevoegen.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel