Buffalo chicken wings met blue cheese dip


- 75 gr blauwe kaas
- 75 gr mayonaise
- 75 gr zure room
- 1 eetl appelciderazijn
- 1.5 tl bieslook
- 40 ml karnemelk
- zout en vergemalen peper
- 2 kg kippenvleugels
- 1 eetl gerookt paprikapoeder
- 1 tl cayennepeper
- 75 ml tabasco
- 100 gr boter
- 1.5 eetl witte wijnazijn
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl worcestersaus
- 5 stengels bleekselderij
- 200 gr worteltjes
- Pannetje
- Houtskool BBQ
- Grote mengkom
- Geweekte houtsnippers
Buffalo chicken wings
Maak de BBQ gereed voor indirect grillen en verhit deze tot 160 °C. Week de houtsnippers.
Verkruimel voor de blue cheese dip de blauwe kaas en meng deze met de overige ingrediënten. Hak de bieslook fijn en voeg toe.
Doe de kippenvleugels in een grote mengkom en verdeel het paprikapoeder, de cayennepeper, het zout en de peper gelijkmatig over de kip. Laat de geweekte houtsnippers uitlekken en voeg deze toe aan de gloeiende kolen. Leg de gekruide kip op de BBQ en sluit de deksel. Gril de kippenvleugels in circa 35 minuten totdat ze door en door gaar zijn en een mooie geroosterde kleur hebben.
Smelt voor de Buffalosaus de boter in een pannetje. Als de boter gesmolten is, zet het vuur uit en voeg alle andere ingrediënten toe. Roer goed door.
Snijd de bleekselderij en worteltjes in stukjes van ongeveer 8 centimeter
Meng de kip zodra deze gaar is in een mengkom met de warme Buffalosaus en zorg ervoor dat de kippenvleugels rondom goed met de saus bedekt zijn. Leg de kip op een schaal met de blauwekaasdip en garneer met de selderijstengels en worteltjes.
