Buffalo chicken wings met blue cheese dip

Buffalo chicken wings met blue cheese dip
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 20m
Koken 45m
- 21 July 2020 Gerookte kippenvleugels. Een boterige buffalosaus. En een romige dip van blauwe kaas. Dit doet het op elk feestje goed. In deze aflevering van BBQ Street maakt Jord een echte Amerikaanse klassieker.
- 21 July 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • 75 gr blauwe kaas
  • 75 gr mayonaise
  • 75 gr zure room
  • 1 eetl appelciderazijn
  • 1.5 tl bieslook
  • 40 ml karnemelk
  • zout en vergemalen peper
  • 2 kg kippenvleugels
  • 1 eetl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 75 ml tabasco
  • 100 gr boter
  • 1.5 eetl witte wijnazijn
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl worcestersaus
  • 5 stengels bleekselderij
  • 200 gr worteltjes
  • Pannetje
  • Houtskool BBQ
  • Grote mengkom
  • Geweekte houtsnippers
Bereiding van het recept

Buffalo chicken wings

Maak de BBQ gereed voor indirect grillen en verhit deze tot 160 °C. Week de houtsnippers.

Verkruimel voor de blue cheese dip de blauwe kaas en meng deze met de overige ingrediënten. Hak de bieslook fijn en voeg toe.

Doe de kippenvleugels in een grote mengkom en verdeel het paprikapoeder, de cayennepeper, het zout en de peper gelijkmatig over de kip. Laat de geweekte houtsnippers uitlekken en voeg deze toe aan de gloeiende kolen. Leg de gekruide kip op de BBQ en sluit de deksel. Gril de kippenvleugels in circa 35 minuten totdat ze door en door gaar zijn en een mooie geroosterde kleur hebben.

Smelt voor de Buffalosaus de boter in een pannetje. Als de boter gesmolten is, zet het vuur uit en voeg alle andere ingrediënten toe. Roer goed door.

Snijd de bleekselderij en worteltjes in stukjes van ongeveer 8 centimeter

Meng de kip zodra deze gaar is in een mengkom met de warme Buffalosaus en zorg ervoor dat de kippenvleugels rondom goed met de saus bedekt zijn. Leg de kip op een schaal met de blauwekaasdip en garneer met de selderijstengels en worteltjes.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel