Broodpudding van suikerbrood

Broodpudding van suikerbrood
Recept van Pitmaster X
Beginner
Bereiding 35m
Koken 30m
24Kitchen - 11 April 2022 Ben jij klaar voor een fenomenaal hamburger experiment? Dan is de lamsburger die Peter maakt in deze aflevering van BBQSTREET echt de moeite waard om op je bucketlist te zetten. En heb je daarna nog trek? Roel maakt een waanzinnig lekker dessert met suikerbrood, chocolade, pinda’s en karamel.
24Kitchen - 11 April 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Broodpudding
  • 1 stuk suikerbrood
  • 10 stuks chocolade repen met noten en karamel
  • 500 ml melk
  • 50 gr roomboter
  • 3 stuks eieren
  • 1 tl kaneelpoeder
Opmaak
  • 200 ml slagroom
  • 4 el suiker
  • 250 gr vers rood fruit (blauwe bessen - frambozen - bramen)
  • 1 klontje roomboter
  • 1 scheutje whiskey likeur
  • 1 takje munt (decoratie)
  • Ovenschaal
  • 4 mooie dessert glazen
  • Skillet
Bereiding van het recept

Broodpudding

Doe 500 ml melk in een pan en smelt de boter erin. Trek het suikerbrood aan stukken en voeg toe aan een grote kom. Hak de chocoladerepen in grove stukken en voeg toe met de kaneel. Voeg de warme melk met de boter toe en meng door elkaar.

Kluts in een kom de eieren los en meng deze als laatste door het mengsel.

Vet de ovenschaal in en schenk het suikerbrood mengsel erin. Bak de pudding op de barbecue met gesloten deksel in circa 45 minuten gaar.

Opmaak

Smelt een klontje boter in een skillet en bak het rood fruit kort met de rest van de suiker. Klop slagroom met 2 el suiker stijf.  Schep broodpudding in de dessertglazen. Drissel de whisky likeur erover. Schep het fruit erop. Garneer met slagroom en de munt.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel