Broodje pulled pork met friet en coleslaw

Broodje pulled pork met friet en coleslaw
Recept van Ralph de Kok
Advanced
Bereiding 30m
Koken 720m
- 18 May 2020 Pulled pork. Heerlijk op een broodje. Uiteraard met een grote hap friet en een frisse coleslaw. In deze aflevering van BBQ Street laat Ralph zien hoe hij dit klassiek Amerikaanse gerecht maakt.
- 18 May 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 10 personen.
  • olie
  • 3 kg procureur
  • 5 eetl bruine suiker
  • 1 eetl kurkumapoeder
  • 1.5 eetl uienpoeder
  • 1.5 eetl knoflookpoeder
  • 1 kleine eetl cayennepeper
  • 3.5 eetl paprikapoeder
  • 3.5 eetl zout
  • 1 zak friet
  • 250 ml azijn
  • 250 ml water
  • 250 gr suiker
  • verse gember
  • 1 stuk rode peper
  • 1 stuk winterpeen in linten
  • 1 stuk komkommer in linten
  • paar handjes 3 kleuren cherrytomaten gehalveerd
  • 75 ml melk
  • 75 ml karnemelk
  • 75 ml yoghurt
  • 135 gr mayonaise
  • 50 gr suiker
  • scheutje appleazijn
  • 1 stuk citroensap
  • 1 stuk Granny Smith appel, julliene gesneden
  • 1 stuk winterpeen
  • 1 stuk rodekool
  • 1 stuk wittekool
  • radijsjes
  • 1 stuk rode ui
  • 10 stuks zachte ronde broodjes
  • ketchup
  • worcestershiresaus
  • bruine suiker
  • mosterdpoeder
  • tabasco
  • water
  • frambozenazijn
  • Meng/ beslagkom
  • Spitmand
  • Aluminium bak/ gastronorm
  • Houtskool inzet
  • Houtskool
  • Rooksnippers (appel)
  • Rookchunks
  • Koelbox
  • Kerntermometer
  • Aluminiumfolie
Bereiding van het recept

Pulled pork
Steek de BBQ aan. Rookpunt maken.
Meng de gedroogde specerijen door elkaar.
Wrijf het vlees in met olie en vervolgens met de specerijenmix. Doe het vlees op de BBQ met rooksnippers en gaar circa 8-16 uur. Haal het vlees van de BBQ en laat deze circa 1,5 uur rusten. Pluk het vlees.

Friet
Meng de frieten met olie en bestrooi met peper en zout. Voeg, mocht er wat van de specerijenmix over zijn ook wat van toe.
Doe de frieten in de spitmand en zet op de BBQ. Laat in circa 60 minuten garen.

Coleslaw
Meng de melk, karnemelk, yoghurt, mayonaise en suiker in een kom. Voeg een scheutje appelazijn en het sap van de citroen toe.
Snijd de appel, winterpeen, rodekool, witte kool, radijsjes en ui in dunne reepjes. Voeg de gesneden groente toe aan de dressing en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Zoetzuur
Doe de azijn, water en suiker in een pan en verwarm. Schil de gember. Snijd de gember en rode peper en voeg toe.
Schil linten van de winterpeen en komkommer en voeg toe. Snijd de tomaten in kwarten en voeg toe.

BBQ-saus
Doe alle ingrediënten in een pan en verwarm circa 5 minuten.

Bouw het broodje op en serveer met de frieten, zoetzuur, coleslaw en BBQ-saus.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel