Broodje pulled chicken met geroosterde-rabarber-bbq saus

Broodje pulled chicken met geroosterde-rabarber-bbq saus
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Koken 45m
24Kitchen - 03 June 2022 Een absolute Italiaanse bbq klassieker is bistecca fiorentina. Ralph laat zien hoe je dit heerlijke gerecht heel makkelijk zelf kunt maken. Voorzien van een lekker extraatje: Een auberginetaartje! En Harm Jan maakt een bijzonder broodje met pulled chicken overgoten met een frisse rabarber-bbq saus.
24Kitchen - 03 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Pulled chicken met coleslaw
  • 1 kg kipdijfilet
  • 2 tl pulled chicken kruiden
  • 250 g witte kool
  • 1 grote wortel
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 el Dijon mosterd
  • 1 el honing
  • 4 italiaanse bollen
  • 4 blaadjes kropsla
Geroosterde-rabarber-bbqsaus
  • 500 g rabarber
  • 1 olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el ketchup
  • 1 scheutje water
  • 2 tl bruine suiker
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 el Worcestershire-saus
  • 1 tl chipotle saus
  • gas BBQ
Bereiding van het recept

Bereid de barbecue voor op indirect grillen en op een temperatuur van 165°C. 

Pulled chicken met coleslaw
Rasp de kool en de wortel.
Gaar de kip indirect en tot een kerntemperatuur van 78°C. Dit duurt circa 30 minuten. Meng ondertussen voor de dressing de azijn, mosterd en de honing in een grote kom. 

Voeg de geraspte kool en wortel toe en meng goed door. Laat even staan totdat de rest klaar is. Door de dressing zal de kool en wortel lekker zacht van structuur worden.

Geroosterde-rabarber-bbqsaus
Verwijder de uiteindes van de rabarber. Smeer in met olijfolie en grill om en om op de barbecue totdat de rabarber zachter is geworden en een mooi grillstreepje heeft. 

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een skillet en bak de ui circa 6 minuten op laag vuur (mag niet verkleuren!!!). Voeg de knoflook toe en bak nog circa 1 minuut. 

Haal de rabarber van de barbecue en snijd in stukken. Voeg de rabarber, ketchup, water, bruine suiker, azijn, Worcestershiresaus en de chipotle saus toe. Laat het geheel op laag vuur circa 10 minuten zachtjes koken totdat de rabarber helemaal uit elkaar gevallen is. Voeg eventueel nog extra water toe als de saus te dik is. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Wil je een gladde saus? Pureer dan glad in de blender. 

Vervolg pulled chicken
Laat de kip een beetje afkoelen. Trek de kip met 2 vorken of met je handen uit elkaar. Meng de kip met de pulled chicken kruiden. 

Serveren
Snijd de Italiaanse bollen doormidden, hol uit zodat er straks meer kip in kan en gril kort op de bbq. Beleg de broodjes met een blaadje sla, coleslaw en de pulled chicken. Lepel er een beetje bbq saus overheen. Schenk de rest van de bbq saus in een schone, afgesloten pot, laat afkoelen en zet in de koelkast. Deze saus kun je minimaal een week in de koelkast bewaren. 

Recepten voor 's avonds laat
Vitello forello met een forged vg10 mes

Vitello forello

Smashburger met fried pickles & ranch sauce

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel