Broodje pulled chicken met geroosterde-rabarber-bbq saus


- 1 kg kipdijfilet
- 2 tl pulled chicken kruiden
- 250 g witte kool
- 1 grote wortel
- 2 el witte wijnazijn
- 1 el Dijon mosterd
- 1 el honing
- 4 italiaanse bollen
- 4 blaadjes kropsla
- 500 g rabarber
- 1 olijfolie
- 1 kleine ui
- 2 tenen knoflook
- 4 el ketchup
- 1 scheutje water
- 2 tl bruine suiker
- 1 el appelciderazijn
- 1 el Worcestershire-saus
- 1 tl chipotle saus
- gas BBQ
Bereid de barbecue voor op indirect grillen en op een temperatuur van 165°C.
Pulled chicken met coleslaw
Rasp de kool en de wortel.
Gaar de kip indirect en tot een kerntemperatuur van 78°C. Dit duurt circa 30 minuten. Meng ondertussen voor de dressing de azijn, mosterd en de honing in een grote kom.
Voeg de geraspte kool en wortel toe en meng goed door. Laat even staan totdat de rest klaar is. Door de dressing zal de kool en wortel lekker zacht van structuur worden.
Geroosterde-rabarber-bbqsaus
Verwijder de uiteindes van de rabarber. Smeer in met olijfolie en grill om en om op de barbecue totdat de rabarber zachter is geworden en een mooi grillstreepje heeft.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een skillet en bak de ui circa 6 minuten op laag vuur (mag niet verkleuren!!!). Voeg de knoflook toe en bak nog circa 1 minuut.
Haal de rabarber van de barbecue en snijd in stukken. Voeg de rabarber, ketchup, water, bruine suiker, azijn, Worcestershiresaus en de chipotle saus toe. Laat het geheel op laag vuur circa 10 minuten zachtjes koken totdat de rabarber helemaal uit elkaar gevallen is. Voeg eventueel nog extra water toe als de saus te dik is. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Wil je een gladde saus? Pureer dan glad in de blender.
Vervolg pulled chicken
Laat de kip een beetje afkoelen. Trek de kip met 2 vorken of met je handen uit elkaar. Meng de kip met de pulled chicken kruiden.
Serveren
Snijd de Italiaanse bollen doormidden, hol uit zodat er straks meer kip in kan en gril kort op de bbq. Beleg de broodjes met een blaadje sla, coleslaw en de pulled chicken. Lepel er een beetje bbq saus overheen. Schenk de rest van de bbq saus in een schone, afgesloten pot, laat afkoelen en zet in de koelkast. Deze saus kun je minimaal een week in de koelkast bewaren.
