Brisket met geplukt brood


- 1 stuk Runder Brisket 4-6 Kilo
- 2 el fijn zeezout
- 1 el rietsuiker
- 1 el zoete paprika poeder
- 1 el zwarte peper
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl gerookt paprika poeder
- 1 stuk groot wit brood
- 400 gr pittige kaas
- 2 stuks rode peper
- 3 stengels krulpeterselie
- 1 snuf basilicum & koriander
- 2 teentjes knoflook
- 3 el kruidenolie
- 1 snuf zout & peper
Brisket
Klassieke BBQ RUB
Maal alle kruiden fijn in een vijzel. Bewaar luchtdicht en beschermd tegen licht in een pot met schroefdop. Genoeg om bijvoorbeeld 1 varkensnek in te wrijven voor pulled pork of gewoon om op smaak te brengen.
Bereid voor de runderborst de rook- of gas grill voor indirect grillen op 110 oC, leg bij voorkeur het grote stuk vlees in het midden van de bbq. Steek de buitenste 2 branders aan en plaats een kom voor het druipende vet eronder. Zodra de kolen gloeien, worden de houtsnippers of brokken direct op de brander(s) in een rookbox geplaatst.
Het vlees wordt grotendeels bedekt door de vetlaag die erop zit. De borst wordt nu op het rooster boven de lekbak geplaatst. De temperatuur moet ook tijdens de grilltijd op peil blijven, dus houd een tweede gasfles klaar zodat de grill niet uitgaat en de temperatuur in de tussentijd aanzienlijk daalt.
Snijd voor het geplukte brood diep in een ruitvorm – niet doorsnijden. Snijd de kaas in dikke stokken. Paprika’s halveren, schoonmaken, wassen, droogdeppen en in smalle reepjes snijden. Was de kruiden, schud ze droog en hak ze samen grof. Pel en hak de knoflook fijn. Meng kruiden, knoflook, olie, zout en peper. Vul de brood openingen gelijkmatig met kaas, paprika en kruiden.
Als het vlees een kerntemperatuur van 93 °C heeft bereikt en je zonder druk een spies in het vlees kunt steken, is het mals en zelfs dat kan aanzienlijk langer duren dan de aanbevolen waarde. Overhaast en verhoog in geen geval de grilltemperatuur, ook niet iets! Dat bederft het succes, het vlees is gegarandeerd taai en droog en alle moeite was tevergeefs Haal het vlees van de grill en wikkel het in aluminiumfolie en laat het 30 minuten tot 1 uur rusten, indien mogelijk warm houden . De vetkap moet grotendeels gesmolten zijn
Maak de grill klaar voor indirect grillen op 200 °C en leg het pulled bread er 10-15 minuten op. Op het einde moet de kaas mooi gesmolten zijn.
Snijd de brisket aan. Let op dat de draad van het vlees veranderd met snijden.
