Bouillabaisse

Recept van Peter de Clercq
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten

Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Vismarinade
- 3 tenen Privé: Knoflook zwart, gepeld
- 2 takjes citroentijm
- 2 gedroogde laurierblaadjes
- 250 ml olijfolie
- 125 ml rijstolie
- 125 ml basilicumolie
- 10 gr venkelzaad
- 5 gr kerriepoeder
Vis
Bouillabaisse
- 1 scheut olijfolie
- 2 Privé: Uien
- 3 tenen Privé: Knoflook zwart, gepeld
- 0.5 Privé: Venkel
- 4 vastkokende aardappels
- 300 gr Privé: Tomaten
- 1 l visfond
- 1 l water
- 3 saffraandraadjes
- 3 takjes citroentijm
- 2 laurierblaadjes
- 1 bosje bladpeterselie
Extra's
- 1 bbq
- 1 beetje vuurkruiden
- 1 wok
- bbq met deksel
- vuurkruiden
- hoge skillet / wok
Bereiding van het recept
Vismarinade
Meng alle ingrediënten tot een marinade. Snijd de vis in stukken en meng door de marinade.
Bouillabaisse
Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180°C is bereikt.
Verhit in een wok een flinke scheut olijfolie en bak de ui, knoflook, venkel en de aardappels circa 4 minuten. Voeg de tomaten toe. Blus met de visfond en het water. Voeg de saffraan, peper, zout, citroentijm en de laurier toe en laat het geheel circa 30 min zachtjes pruttelen.
Haal de vis uit de marinade en grill om en om circa 3 minuten. Strooi een handvol vuurkruiden op de kolen voor extra aroma.
Voeg de vis toe en laat nog circa 5 min meetrekken in de soep. Voeg de peterselie toe en warm nog even kort door.
Mis je enkele ingrediënten?
Recepten voor 's avonds laat

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten