Bouillabaisse

Bouillabaisse
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 45m
Koken 30m
24Kitchen - 13 May 2021 Chicken wings. Eigenlijk onmisbaar op elk barbecuefeestje. Ook in Vlaanderen! Daarom laat Peter je in deze aflevering van BBQSTREET zien hoe je Vlaamse kippenvleugeltjes maakt. En ja, natuurlijk is dat met bier! En daarnaast maakt Peter de klassieke bouillabaise. Soep van de barbecue. Jazeker, de wonderen zijn de wereld nog niet uit.
24Kitchen - 13 May 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Vismarinade
  • 3 tenen Privé: Knoflook zwart, gepeld
  • 2 takjes citroentijm
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 250 ml olijfolie
  • 125 ml rijstolie
  • 125 ml basilicumolie
  • 10 gr venkelzaad
  • 5 gr kerriepoeder
Vis
Bouillabaisse
Extra's
  • 1 bbq
  • 1 beetje vuurkruiden
  • 1 wok
  • bbq met deksel
  • vuurkruiden
  • hoge skillet / wok
Bereiding van het recept

Vismarinade
Meng alle ingrediënten tot een marinade. Snijd de vis in stukken en meng door de marinade.

Bouillabaisse
Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180°C is bereikt.

Verhit in een wok een flinke scheut olijfolie en bak de ui, knoflook, venkel en de aardappels circa 4 minuten. Voeg de tomaten toe. Blus met de visfond en het water. Voeg de saffraan, peper, zout, citroentijm en de laurier toe en laat het geheel circa 30 min zachtjes pruttelen.

Haal de vis uit de marinade en grill om en om circa 3 minuten. Strooi een handvol vuurkruiden op de kolen voor extra aroma.

Voeg de vis toe en laat nog circa 5 min meetrekken in de soep. Voeg de peterselie toe en warm nog even kort door.

Recepten voor 's avonds laat
Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Heilbot met chorizo-kruidenkorst en gegrilde paprika-roomsaus

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Brisket met Stroganoffsaus en twister fries

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen.

Jerk chicken met mangochutney en gepofte pompoen

Rendang van ui met sperziebonen crème

Rendang van ui met sperziebonen crème

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel