Bouillabaisse

Bouillabaisse
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 45m
Koken 30m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Vismarinade
  • 3 tenen Privé: Knoflook zwart, gepeld
  • 2 takjes citroentijm
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 250 ml olijfolie
  • 125 ml rijstolie
  • 125 ml basilicumolie
  • 10 gr venkelzaad
  • 5 gr kerriepoeder
Vis
Bouillabaisse
Extra's
  • 1 bbq
  • 1 beetje vuurkruiden
  • 1 wok
  • bbq met deksel
  • vuurkruiden
  • hoge skillet / wok
Bereiding van het recept

Vismarinade
Meng alle ingrediënten tot een marinade. Snijd de vis in stukken en meng door de marinade.

Bouillabaisse
Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180°C is bereikt.

Verhit in een wok een flinke scheut olijfolie en bak de ui, knoflook, venkel en de aardappels circa 4 minuten. Voeg de tomaten toe. Blus met de visfond en het water. Voeg de saffraan, peper, zout, citroentijm en de laurier toe en laat het geheel circa 30 min zachtjes pruttelen.

Haal de vis uit de marinade en grill om en om circa 3 minuten. Strooi een handvol vuurkruiden op de kolen voor extra aroma.

Voeg de vis toe en laat nog circa 5 min meetrekken in de soep. Voeg de peterselie toe en warm nog even kort door.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel