Bloody Mary oesters

Recept van Peter de Clercq
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten

Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Oesters
Saus
- 1 stengel Privé: Bleekselderij
- 250 ml zoet tomatensap
- 150 ml wodka
- 1 el worcestersaus
Extra's
- 1 houtskool bbq
- 1 beetje vuurkruiden
- Vuurkruiden of gemengde, gedroogde kruiden
- Houtskool bbq
Bereiding van het recept
Bereid een BBQ voor op direct en indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt.
Meng de bleekselderij, tomatensap, wodka en de worcestersaus.
Maak de oesters open en snijd ze los van de schelp. Doe het sap bij de saus en leg de oesters terug in de schelp. Plaats de schelpen op een grillplaat met gaatjes en lepel in elke oester een beetje tomatensaus.
Leg de oesters op de bbq en strooi er een handvol vuurkruiden onder. Je moet echt veel rookontwikkeling hebben. Als de oesters pruttelen zijn ze klaar.
Tip: Serveer de oesters op een bedje van zeewier.
Recepten voor 's avonds laat

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten