Bloemkool madras met cashewpuree

Bloemkool madras met cashewpuree
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 30m
Koken 90m
24Kitchen - 04 April 2022 De Zuid-Amerikaanse zon op je barbecue? Peter maakt voor jou zijn ultieme Argentijnse picanha van de grill. En Ralph laat zien dat je ook groente op stoere wijze kunt bereiden op de barbecue. Want een bloemkool overgoten met notenboter en geurige Indiase kruiden is zelfs voor de grootste vleesliefhebber fantastisch om eens te proberen.
24Kitchen - 04 April 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Cashewpuree
  • 100 gr cashewnoten
  • 80 ml water
  • 1 el tahini
  • 4 el kokosmelk
  • 3 el rode currypasta
Bloemkool Madras
  • 1 stuk bloemkool
  • 125 gr roomboter
  • 3 el curry madras
Saus
  • 3 el tahini
  • 1 el agave siroop
  • 3 el kokosmelk
Garnering
  • 40 gr pistaschenoten
  • 100 gr granaatappelpitjes
  • Blender
  • BBQ met deksel voor direct grillen
  • gietijzeren pan
Bereiding van het recept

Cashewpuree
Week de cashewnoten een nacht in ruim koud water en zet in de koelkast. Giet de cashewnoten af en voeg toe aan een blender. Voeg de kokosmelk, tahini en de rode currypasta toe en pureer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout. 

Bloemkool madras
Bereid de BBQ voor op indirect grillen en breng deze tot een temperatuur van 200 °C. 

Maak een notenboter door de boter te verwarmen in een skillet tot deze een diepbruine kleur heeft. Giet de boter in een andere kom, leg de bloemkool in de skillet en overgiet met de boter. Bestrooi met de madras kruiden. Gaar circa 1 ½ uur met gesloten deksel op indirecte hitte.

Saus
Meng voor de saus de tahini, agavesiroop en de kokosmelk. 

Serveren
Verdeel een beetje van de cashewpuree over een bord. Leg de bloemkool erop. Garneer met de saus, pistachenoten en de granaatappelpitjes.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel