Bloemkool madras met cashewpuree


- 100 gr cashewnoten
- 80 ml water
- 1 el tahini
- 4 el kokosmelk
- 3 el rode currypasta
- 1 stuk bloemkool
- 125 gr roomboter
- 3 el curry madras
- 3 el tahini
- 1 el agave siroop
- 3 el kokosmelk
- 40 gr pistaschenoten
- 100 gr granaatappelpitjes
- Blender
- BBQ met deksel voor direct grillen
- gietijzeren pan
Cashewpuree
Week de cashewnoten een nacht in ruim koud water en zet in de koelkast. Giet de cashewnoten af en voeg toe aan een blender. Voeg de kokosmelk, tahini en de rode currypasta toe en pureer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
Bloemkool madras
Bereid de BBQ voor op indirect grillen en breng deze tot een temperatuur van 200 °C.
Maak een notenboter door de boter te verwarmen in een skillet tot deze een diepbruine kleur heeft. Giet de boter in een andere kom, leg de bloemkool in de skillet en overgiet met de boter. Bestrooi met de madras kruiden. Gaar circa 1 ½ uur met gesloten deksel op indirecte hitte.
Saus
Meng voor de saus de tahini, agavesiroop en de kokosmelk.
Serveren
Verdeel een beetje van de cashewpuree over een bord. Leg de bloemkool erop. Garneer met de saus, pistachenoten en de granaatappelpitjes.
