Bistecca Fiorentina met een auberginetaartje


- 0.5 ui
- 1 teen knoflook
- 1 takje basilicum
- 1 takje oregano
- 200 g rijpe tomaten
- 1 olijfolie
- 0.5 el tomatenpuree
- 1 grote aubergine
- 30 g versgemalen Parmezaanse kaas
- 2 T-bonesteaks a 700-800 g en ca. 3,5 cm dik
- 1 olijfolie
Bereid de barbecue voor tot een temperatuur van 200 °C.
Auberginetaartje
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Pluk de basilicum en houd de blaadjes apart. Snijd de stelen fijn. Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de ui circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en warm kort door. Voeg de knoflook, tomaten, basilicumstelen en de oregano toe en laat de saus 15 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper.
Snijd de aubergine horizontaal in plakken van circa 1 cm dik. Bestrijk deze om en om met olijfolie. Gril de aubergine om en om tot een mooi grillstreepje zichtbaar is. Bestrooi na het grillen met een beetje zout.
Maak vier kleine aubergine torentjes op een pizzasteen. Leg daarvoor
vier plakken aubergine op de steen. Schep op elke schijf wat tomatensaus
en rasp er wat Parmezaanse kaas over. Leg daarop weer
een plak aubergine. Herhaal dit nog tweemaal en eindig met een flinke
portie saus en wat Parmezaanse kaas.
Leg de pizzasteen op de barbecue en bak de auberginetaartjes circa 12-15 minuten. Garneer
Bistecca fiorentina
Haal de steen van de barbecue en zet deze opzij. Verhoog de temperatuur van de barbecue tot 220-240 °C en verhit een gietijzeren rooster.
Wrijf de T-bone steaks in met peper en schroei ze aan beide zijden in circa 4-6 minuten dicht. Bestrooi met zout en besprenkel met wat olijfolie.
