Bistecca Fiorentina met een auberginetaartje

Bistecca Fiorentina met een auberginetaartje
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 20m
Koken 90m
24Kitchen - 03 June 2022 Een absolute Italiaanse bbq klassieker is bistecca fiorentina. Ralph laat zien hoe je dit heerlijke gerecht heel makkelijk zelf kunt maken. Voorzien van een lekker extraatje: Een auberginetaartje! En Harm Jan maakt een bijzonder broodje met pulled chicken overgoten met een frisse rabarber-bbq saus.
24Kitchen - 03 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Auberginetaartje
  • 0.5 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 takje basilicum
  • 1 takje oregano
  • 200 g rijpe tomaten
  • 1 olijfolie
  • 0.5 el tomatenpuree
  • 1 grote aubergine
  • 30 g versgemalen Parmezaanse kaas
Bistecca fiorentina
  • 2 T-bonesteaks a 700-800 g en ca. 3,5 cm dik
  • 1 olijfolie
Bereiding van het recept

Bereid de barbecue voor tot een temperatuur van 200 °C.

Auberginetaartje

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Pluk de basilicum en houd de blaadjes apart. Snijd de stelen fijn. Snijd de tomaten in blokjes. 

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de ui circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en warm kort door. Voeg de knoflook, tomaten, basilicumstelen en de oregano toe en laat de saus 15 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper. 

Snijd de aubergine horizontaal in plakken van circa 1 cm dik. Bestrijk deze om en om met olijfolie. Gril de aubergine om en om tot een mooi grillstreepje zichtbaar is. Bestrooi na het grillen met een beetje zout.

Maak vier kleine aubergine torentjes op een pizzasteen. Leg daarvoor

vier plakken aubergine op de steen. Schep op elke schijf wat tomatensaus

en rasp er wat Parmezaanse kaas over. Leg daarop weer

een plak aubergine. Herhaal dit nog tweemaal en eindig met een flinke

portie saus en wat Parmezaanse kaas. 

Leg de pizzasteen op de barbecue en bak de auberginetaartjes circa 12-15 minuten. Garneer 

Bistecca fiorentina

Haal de steen van de barbecue en zet deze opzij. Verhoog de temperatuur van de barbecue tot 220-240 °C en verhit een gietijzeren rooster.

Wrijf de T-bone steaks in met peper en schroei ze aan beide zijden in circa 4-6 minuten dicht. Bestrooi met zout en besprenkel met wat olijfolie. 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel