Bierkip op hooi

Bierkip op hooi
Recipe from Peter de Clercq
Advanced
Preparation 30m
Cooking 80m
Amount of people
Ingredients can be ordered for a minimum of 4 people.
Ingredienten
  • 1 handje houtsnippers
Vulling
  • 1 mango
  • 1 limoen
  • 1 hand vol hooi
  • 1 flesje bier
Vleesmarinade
  • 250 ml olijfolie
  • 125 ml basilicumolie
  • 125 ml rijstolie
  • 10 gr gedroogde basilicum
  • 10 gr korianderzaad
  • 10 gr zwarte peper korrels
  • 10 gr gedroogde rozemarijn
Kip
Gevulde appeltjes
Saus
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 Uien
  • 1 el rietsuiker
  • 1.5 tl mosterd
  • 1.5 tl ketchup
  • 1 flesje bier
  • 200 ml kalfsfond
Extra's
  • 1 bbq
  • 1 vuurvaste schaal
  • 1 skillet
  • 1 parisienneboor
  • BBQ
  • Parisienneboor
Preparation of the recipe

Stook de barbeque op tot een temperatuur van 220°C. Week de houtsnippers in water.

Vulling
Snijd de mango met schil in grove stukken. Snijd de ham en het spek in stukjes. Schil de limoen en snijd in stukken. Doe het hooi in een kommetje en meng met Martin’s Pale Ale, mango, ham, spek en de limoenschil.

Kip
Doe de vulling in de kip. Wrijf de kip in met vleesmarinade en kipkruiden. Plaats een vuurvast kommetje met Martin’s Pale Ale tussen de houtskool. Zet de kip circa 1 uur in een gesloten BBQ. Gooi de houtsnippers op de houtskool.

Gevulde appeltjes
Snipper de ui. Snijd de paprika in reepjes. Verhit een scheutje olie in een steelpan en bak de ui en de paprika circa 3 minuten. Hol de appels uit met een parisienneboor. Zorg ervoor dat de bodem heel blijft. Snijd het bruikbare vruchtvlees van de appel, het spek en de kaas in stukjes en voeg toe aan de pan met de ui en paprika. Bak nog even kort en vul de appels met dit mengsel. Grill de appeltjes circa 10 minuten mee met de kip.

Saus
Snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui circa 2 minuten. Voeg de suiker toe en laat dit karamelliseren. Voeg de mosterd en de ketchup toe en blus met een Martin’s Pale Ale. Laat het geheel tot de helft inkoken.
Schenk de kalfsfond erbij en laat koken tot de gewenste dikte.
TIP: Zorg ervoor dat het flesje bier niet uitkookt. Dit gerecht kan even goed in de oven klaar gemaakt worden.

Recipes for a nightly feast
Pulled pork van de bbq met chili cheese frietjes dat wordt smikkelen

Texas style pulled pork met chili cheese friet

Je ziet het goed een heerlijke chocolade taart van de bbq. Je weet niet wat je proeft

Gegrilde chocoladetaart

een heerlijke kaaspizza gebakken op de bbq door onze grillmasters de Sizzlebrothers

Kaaspizza met kaaskorst

Een echte klassieker die niet mag missen op een bbq de cheeseburger 2.0

Gevulde cheeseburger met dubbele kaas

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel