Bierkip op hooi

Bierkip op hooi
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 30m
Koken 80m
24Kitchen - 05 May 2021 Praatjes vullen geen gaatjes. Dus gaat Peter in deze aflevering van BBQSTREET hele andere dingen vullen! Hij vult een kip met hooi (ja, hooi!), bier en mango. Hij vult appels met groente en spek. En hij vult kleine ananasjes met chocolade en karamel. Na deze goedgevulde aflevering zit je zo vol dat je geen pap meer kan zeggen. Waarom zou je ook?
24Kitchen - 05 May 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Ingredienten
  • 1 handje houtsnippers
Vulling
  • 1 mango
  • 1 limoen
  • 1 hand vol hooi
  • 1 flesje bier
Vleesmarinade
  • 250 ml olijfolie
  • 125 ml basilicumolie
  • 125 ml rijstolie
  • 10 gr gedroogde basilicum
  • 10 gr korianderzaad
  • 10 gr zwarte peper korrels
  • 10 gr gedroogde rozemarijn
Kip
Gevulde appeltjes
Saus
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 Privé: Uien
  • 1 el rietsuiker
  • 1.5 tl mosterd
  • 1.5 tl ketchup
  • 1 flesje bier
  • 200 ml kalfsfond
Extra's
  • 1 bbq
  • 1 vuurvaste schaal
  • 1 skillet
  • 1 parisienneboor
  • BBQ
  • Parisienneboor
Bereiding van het recept

Bierkip op hooi

Stook de barbeque op tot een temperatuur van 220°C. Week de houtsnippers in water.

Vulling
Snijd de mango met schil in grove stukken. Snijd de ham en het spek in stukjes. Schil de limoen en snijd in stukken. Doe het hooi in een kommetje en meng met Martin’s Pale Ale, mango, ham, spek en de limoenschil.

Kip
Doe de vulling in de kip. Wrijf de kip in met vleesmarinade en kipkruiden. Plaats een vuurvast kommetje met Martin’s Pale Ale tussen de houtskool. Zet de kip circa 1 uur in een gesloten BBQ. Gooi de houtsnippers op de houtskool.

Gevulde appeltjes
Snipper de ui. Snijd de paprika in reepjes. Verhit een scheutje olie in een steelpan en bak de ui en de paprika circa 3 minuten. Hol de appels uit met een parisienneboor. Zorg ervoor dat de bodem heel blijft. Snijd het bruikbare vruchtvlees van de appel, het spek en de kaas in stukjes en voeg toe aan de pan met de ui en paprika. Bak nog even kort en vul de appels met dit mengsel. Grill de appeltjes circa 10 minuten mee met de kip.

Saus
Snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui circa 2 minuten. Voeg de suiker toe en laat dit karamelliseren. Voeg de mosterd en de ketchup toe en blus met een Martin’s Pale Ale. Laat het geheel tot de helft inkoken.
Schenk de kalfsfond erbij en laat koken tot de gewenste dikte.
TIP: Zorg ervoor dat het flesje bier niet uitkookt. Dit gerecht kan even goed in de oven klaar gemaakt worden.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel