Beef buns beerbecue braised

Beef buns beerbecue braised
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 10m
Koken 270m
24Kitchen - 10 June 2020 Soms is stout stiekem best leuk. Een heerlijke sandwich met pulled beef en coleslaw. Dat maakt Jord deze aflevering van BBQ Street. Het pulled beef maakt hij van shortribs en stoutbier.
24Kitchen - 10 June 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • 1 kg beefribs
  • 1 stuks witte ui, fijngehakt
  • 1 eetl tijmblaadjes
  • 2 stuks knoflooktenen, fijngehakt
  • 1 blokje runderbouillon
  • 250 ml Guinness (of ander stout bier)
  • zout en grof gemalen zwarte peper
  • 5 eetl mayonaise
  • 3 eetl appelciderazijn
  • 1.5 eetl grove mosterd
  • 1 tl Coleman’s mosterdpoeder
  • 1.5 eetl honing
  • 100 gr rode kool, fijngesneden
  • 100 gr witte kool, fijngesneden
  • 1 stuk rode ui, gesnipperd
  • 1 stuk kleine wortel, julienne gesneden (of geraspt)
  • 1 eetl fijngehakte bladpeterselie
  • versgemalen zwarte peper en zout naar smaak
  • 3 stuks witte uien, in ringen
  • 3 Eetl boter
  • 4 stuks burgerbuns (liefst brioche)
  • 3 eetl mosterd
  • 6 eetl coleslaw
  • 5 chunks rookhout (blokken rookhout van circa 5 x 5 cm, liefst mesquite, hickory of eiken)
  • BBQ met deksel voor indirect grillen
  • ovenschaal
  • aluminiumfolie
  • skillet of koekenpan
Bereiding van het recept

Beef buns

Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 130 °C is bereikt. Kruid de beefribs royaal met zout en grof gemalen zwarte peper, voeg drie rookhoutchunks toe aan de gloeiende kolen en rook de ribben 2 uur. Doe in een ovenschaal de fijngehakte ui, tijmblaadjes, knoflook, het runderbouillonblokje en de Guinness en zet in de smoker om op te warmen.

Leg de ribben in het biermengsel als het bier opgewarmd is, dek luchtdicht af met aluminiumfolie en laat nog 2 uur in de BBQ sudderen.

Verwijder het folie van de ovenschaal, trek het vlees van het bot in kleine draadjes. Voeg nog twee rookhoutchunks toe aan de kolen en laat het vlees en de saus circa 30 minuten inkoken en roken.

coleslaw
Meng in een klein kommetje de mayonaise, appelciderazijn, grove mosterd, Coleman’s mosterdpoeder, honing, zwarte peper en zout door elkaar voor een honing-mosterddressing. Meng in een saladekom de fijngesneden rode kool, witte kool, rode ui snippers, julienne gesneden wortel en fijngehakte peterselie goed door elkaar. Voeg hierna de zelfgemaakte honing-mosterd dressing toe. Indien je de dressing pas op het laatste moment toevoegt blijft de koolsalade lekker knapperig.

Bak in een skillet of koekenpan de uienringen met boter op laag vuur in 15 tot 20 minuten tot ze goudbruin gekaramelliseerd zijn. Snijd de burgerbuns open, smeer ze in met mosterd, beleg met de coleslaw en top royaal af met de gegaarde beerbraised short ribs.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel