BBQ flatbread met tandoori lam en Indiase komkommersalade

BBQ flatbread met tandoori lam en Indiase komkommersalade
Recept van Jord Althuizen
Advanced
Bereiding 360m
Koken 390m
- 15 May 2020 BBQ flatbread met tandoori style lam en Indiaase komkommer salade. Jord heeft de fiets gepakt naar India. In deze aflevering van BBQ Street kookt hij vanuit z’n achtertuin lamsvlees in tandoori marinade en maakt hij from scratch flatbread. Alles van de barbecue.
- 15 May 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • 1 tl zout
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 tl (gerookte-)paprikapoeder
  • 1 tl kurkuma (geelwortel)
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 eetl garam masala
  • 200 gr griekse yoghurt
  • 2 eetl harissapasta (optioneel)
  • gr lamsnek of lamsschouder aan één stuk
  • 1 stuk komkommer
  • 2 stuks sjalotten
  • 1 stuks knoflookteen
  • 1 eetl munt, fijngehakt
  • 1 stuk limoen geperst
  • 2 tl garam masala
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 8 stuks kleine broodjes
  • houtskool BBQ
  • 6 rookhoutchunks, kersenhout werkt best
  • kernthermometer
Bereiding van het recept

Meng voor de tandoori marinade alle ingrediënten goed door elkaar. Indien je van wat meer pit houdt, voeg dan de harissapasta toe. Maak met een puntig mes meerdere inkepingen in het lamsvlees, neem de helft van de marinade en wrijf het vlees hiermee in (duw ook een beetje in de inkepingen). Zet het ingesmeerde vlees en de overgebleven marinade in de koeling en laat minimaal zes uur marineren maar het liefst een hele nacht.

Haal het gemarineerde lamsvlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Bereid een BBQ voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 130 °C is bereikt. Leg de rookhoutchunks tussen de gloeiende kolen. Leg het gemarineerde lamsvlees op het rooster in de BBQ en sluit de deksel. Spray iedere 30 minuten het vlees in met wat water of bier om het nat te houden. Pak het vlees na 3 uur roken in met aluminiumfolie en leg het terug op de BBQ. Gaar het vlees nog zo’n 3-4 uur tot het een kerntemperatuur heeft van 92 °C. Haal het vlees van de BBQ en laat het kort rusten.

Maak tijdens het roken van het lamsvlees de Indiase komkommersalade. Snijd daarvoor een komkommer in de lengte doormidden en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit en snij in dunne plakjes. Meng met de overige ingrediënten.

Snijd de broodjes open, besmeer met de achtergehouden marinade en beleg met de Indiase komkommersalade. Pluk het gegaarde lamsvlees en verdeel over de broodjes.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel