BBQ Brioche met gegrild fruit

BBQ Brioche met gegrild fruit
Recept van Jord Althuizen
Expert
Bereiding 30m
Koken 20m
- 16 June 2020 Desserts van de barbecue! In deze aflevering van BBQ Street maakt Jord een uitgebreid dessert. Wentelteefjes van briochebrood met gegrild fruit, rabarbercompote en mascarpone-kokosroom.
- 16 June 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • 1 stuk ananas
  • 1 stuk mango
  • 50 ml rijstazijn
  • 50 ml mirin
  • 3 eetl honing
  • 2 eetl bruine basterdsuiker
  • 1 stuk vanillepeul
  • 1 stuk kaneelstokje
  • 4 stuks steranijs
  • 50 ml bourbon
  • paar sechuanpepers (of gewone zwarte peperkorrels)
  • 3 stuks stengels rabarber
  • 2 eetl water
  • 1 stuk citroen
  • 2 stuks steranijs
  • 150 ml rode wijn
  • 5 eetl rietsuiker
  • 2 stuks brioche broodjes
  • 50 ml melk
  • 1 stuk ei
  • 0.5 tl kaneel
  • 1 eetl vanillesuiker
  • 250 ml slagroom
  • 150 ml mascarpone
  • 50 ml witte rum
  • 150 ml kokosroom
Bereiding van het recept

BBQ Brioche

Gegrild fruit
Schil en snijd de ananas in dikke plakken. Steek met een steker de harde kern uit elke plak. Meng in een steelpannetje de rijstazijn, mirin, honing en suiker. Snijd de vanillepeul doormidden en rasp de vanille uit de peul. Voeg zowel de peul als de losse vanille toe aan de pan, samen met het kaneelstokje, sechuanpepers en de steranijs. Verwarm rustig en laat niet koken. Laat afkoelen en voeg de bourbon toe. Leg de ananasschijven in de marinade en laat een uurtje marineren. Schil en snijd de mango in dikke plakken. Gril de ananas en mango rondom op de hete bbq tot er een mooie grillstreep ontstaat.

Rabarbercompote
Schil de rabarberstengels met een dunschiller om de harde slierten te verwijderen. Snij de rabarberstengels in kleine blokjes. Verwarm de rode wijn in een steelpannetje en voeg de rabarberstukjes, samen met de steranijs toe. Rasp de citroen en voeg de rasp toe. Laat dit zachtjes in 10-15 minuten gaar koken. Voeg tot slot de rietsuiker toe en roer goed door tot de suiker is opgelost.

Wentelteefjes
Meng de melk met het ei, kaneel en de vanillesuiker. Snijd het brood in dikke plakken en leg ze in het beslag. Verhit een plancha- of grillplaat op het hete deel van de barbecue en bak de broodjes rondom goudbruin.

Mascarpone-kokosroom
Klop de slagroom lobbig. Meng de mascarpone met de witte rum en de kokosroom. Voeg twee lepels van de lobbige slagroom toe en meng goed. Als het goed gemengd is, voeg dan de rest van de slagroom toe. Meng goed maar probeer het mengsel luchtig te houden.

Maak het bord op.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel