Bavette met bacon-bonen

Bavette met bacon-bonen
Recept van Harm Jan Bloem
Beginner
Bereiding 45m
Koken 20m
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Bavette
  • 1 kg Bavette
Rub
  • 75 gr grof zeezout
  • 60 gr donkere bastardsuiker
  • 15 gr paprikapoeder
  • 15 gr gerookt paprikapoeder
  • 2 el versgemalen peper
  • 1 el knoflook granulaat
  • 1 el uien granulaat
  • 0.5 tl kerriepoeder
Gebakken groente
  • 2 stuks uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuk rode paprika
  • 250 gr champignons
  • 125 gr gerookte spekreepjes
Bacon-bonen
  • 400 gr sperziebonen
  • 200 gr bacon (plakjes)
  • Houtskool BBQ
  • Skillet
  • Schaal
Bereiding van het recept

Bereiding
Bereid de BBQ voor op direct en indirect grillen en breng deze tot een temperatuur van 200 °C. Laat de bavette goed op kamertemperatuur komen, tussen de 17 en 20 °C

Rub
Meng alle ingrediënten voor de rub en wrijf het vlees ermee in. Laat circa 45 minuten intrekken. De rub die overblijft kan je in een afgesloten pot goed bewaren. 

Bacon-bonen
Verwijder de uiteindes en blancheer de sperziebonen circa 3-5 min in kokend water. Voeg een aantal sperziebonen samen en rol er een plak ontbijtspek omheen. Grill de rolletjes sperziebonen rechtstreeks op het rooster totdat het spek lekker knapperig is.

Gebakken groente

Snijd de uien in ringen, de knoflook fijn, de paprika in blokjes en de champignons in plakjesBak de spekreepjes in een skillet, giet eventueel het teveel aan vet eraf. Voeg de uien, knoflook, paprika en de champignons toe. 

Bavette grillen

Snij het vlees in steaks. Schroei in een paar minuten aan beide kanten goed dicht boven de directe zone. Verplaats het vlees daarna naar de indirecte zone en totdat het vlees een kerntemperatuur van ongeveer 52°C heeft bereikt. Laat het vlees na het grillen even rusten. 

Serveer de gebakken groente en de bacon-bonen bij de bavette. 

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel