Bavette met bacon-bonen


- 1 kg Bavette
- 75 gr grof zeezout
- 60 gr donkere bastardsuiker
- 15 gr paprikapoeder
- 15 gr gerookt paprikapoeder
- 2 el versgemalen peper
- 1 el knoflook granulaat
- 1 el uien granulaat
- 0.5 tl kerriepoeder
- 2 stuks uien
- 1 teen knoflook
- 1 stuk rode paprika
- 250 gr champignons
- 125 gr gerookte spekreepjes
- 400 gr sperziebonen
- 200 gr bacon (plakjes)
- Houtskool BBQ
- Skillet
- Schaal
Bereiding
Bereid de BBQ voor op direct en indirect grillen en breng deze tot een temperatuur van 200 °C. Laat de bavette goed op kamertemperatuur komen, tussen de 17 en 20 °C.
Rub
Meng alle ingrediënten voor de rub en wrijf het vlees ermee in. Laat circa 45 minuten intrekken. De rub die overblijft kan je in een afgesloten pot goed bewaren.
Bacon-bonen
Verwijder de uiteindes en blancheer de sperziebonen circa 3-5 min in kokend water. Voeg een aantal sperziebonen samen en rol er een plak ontbijtspek omheen. Grill de rolletjes sperziebonen rechtstreeks op het rooster totdat het spek lekker knapperig is.
Gebakken groente
Snijd de uien in ringen, de knoflook fijn, de paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Bak de spekreepjes in een skillet, giet eventueel het teveel aan vet eraf. Voeg de uien, knoflook, paprika en de champignons toe.
Bavette grillen
Snij het vlees in steaks. Schroei in een paar minuten aan beide kanten goed dicht boven de directe zone. Verplaats het vlees daarna naar de indirecte zone en totdat het vlees een kerntemperatuur van ongeveer 52°C heeft bereikt. Laat het vlees na het grillen even rusten.
Serveer de gebakken groente en de bacon-bonen bij de bavette.
