Bagel met gerookte zalm en broodje gerookte eiersalade

Bagel met gerookte zalm en broodje gerookte eiersalade
Recept van Pitmaster X
Beginner
Bereiding 30m
Koken 90m
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Gerookte zalm
  • 1 citroen
  • 200 gr fijn tafelzout
  • 200 gr kristalsuiker
  • 300 gr zalmmoot met huid
  • 4 takjes dille
Gerookte eiersalade
Broodjes met gerookte zalm
  • 2 bagels
  • 2 meergranenbroodjes
  • 50 gr rucola slamelange
  • 2 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 100 gr ricotta
  • 1 el kappertjes
  • 0.5 rode ui
  • 2 takjes dille
Extra's
  • 1 bbq smoker
  • 1 beukenhout
  • bbq smoker
  • beukenhout
Bereiding van het recept

Bereid een BBQ voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 100 °C is bereikt.

Gerookte zalm:
Dek de zalm met het zout, suiker en de rasp van de citroen. Leg op elke zalmmoot een takje verse dille en laat de zalm circa 1 uur pekelen in de koelkast.
Voeg beukenhout toe aan de bbq en leg de zalm met de huidkant op het rooster. Rook de zalm circa 30 minuten. De zalm is gaar als het in vlokken uit elkaar valt als je erop drukt.

Gerookte eiersalade:
Kook de eieren circa 8 minuten. Laat schrikken in koud water. Pel de eieren en droog goed af, anders kunnen ze de rook niet goed opnemen. Rook de eieren circa 20 minuten.
Meng de eieren, augurk, sjalotje, mayonaise, kerriepoeder en de peterselie. Breng op smaak met peper en zout.

Broodjes met gerookte zalm:
Bak de bagels en de broodjes af op de bbq of volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de rucola slamelange met de olijfolie, azijn, zout en versgemalen peper.
Snijd de bagels doormidden. Besmeer de onderkant met ricotta en bestrooi met zout en versgemalen peper. Besprenkel met een beetje olijfolie. Verdeel er wat kappertjes over. Beleg met gerookte zalm en rode ui. Garneer met dille en een beetje van de rucola melange. Leg de bovenkant erop.
Halveer de meergranenbroodjes. Verdeel de rest van de rucola slamelange over de onderkant van de broodjes. Smeer er een dikke laag eiersalade op. Leg de gerookte zalm en de bovenkant van de broodjes erop.

Sabayon:
Doe de eierdooiers in een steelpannetje. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg toe samen met het bier en de suiker toe aan de eierdooiers. Klop het mengsel schuimig op een laag vuur. De eieren mogen niet warmer worden dan 82 °C.
Serveer de aardbeien warm met de sabayon.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel