Aziatische lamb chops en Gegrilde vijgen

Aziatische lamb chops en Gegrilde vijgen
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 30m
Koken 200m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • 2 stuks mango’s
  • 150 gr rode kool
  • 5 takjes munt
  • 5 takjes peterselie
  • 1 stuk rode ui
  • 1 stuk rode peper
  • 4 eetl appelciderazijn
  • 7 eetl gembersiroop
  • 150 ml zonnebloemolie
  • zout + versgemalen peper
  • 75 gr verse gember
  • 4 stuks lente-uien
  • 4 eetl bruine suiker
  • 150 ml water
  • 75 ml sojasaus
  • 3 stuks knoflook
  • 4 eetl sesamzaad
  • 4 eetl droge sherry
  • 4 eetl tomatenchutney (eventueel vervangen door ketchup)
  • 1 kg lamskoteletten
  • 1 stuk rode peper
  • zout + versgemalen peper
  • 150 ml rode port
  • 50 gr suiker
  • 1 stuk steranijs
  • 50 ml slagroom
  • 100 gr mascarpone
  • 1 stokje vanille
  • 1 eetl poedersuiker
  • 4 plakken roombotercake
  • 6 stuks verse vijgen
  • 6 stuks cantuccini
  • 12 blaadjes munt
Bereiding van het recept

Aziatische lamb chops

Schil en rasp de verse gember zo fijn mogelijk. Snijd de helft van de lente-uitjes in fijne ringetjes. Pel en hak de knoflook. Doe twee derde van de gember met de suiker, het water, de sojasaus, knoflook, het sesamzaad, de droge sherry, tomatenchutney en versgemalen zwarte peper in een grote kom en roer alles goed door elkaar. Leg de lamskoteletten erin en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn met de marinade. Laat minimaal 3 uur marineren in de koelkast (een nachtje is nog beter).

Schil en snijd voor de mangosalsa de mango’s in dunne reepjes. Snijd de rode kool in dunne ringetjes. Hak de muntblaadjes en peterselie fijn. Pel en snipper de ui. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper fijn.
Meng de azijn met de gembersiroop en zonnebloemolie. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en voeg de overige ingrediënten toe. Schep alles goed door elkaar.

Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in fijne ringetjes. Snijd de overgebleven lente-uitjes in halve ringetjes.
Bereid een BBQ of grill met gietijzeren rooster voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt. Gril de lamskoteletten met marinade en al in circa 3 minuten per zijde (afhankelijk van de dikte), tot ze een kerntemperatuur hebben bereikt van 55 °C. Leg ze op een schaal en garneer ze met de overgebleven verse gember, de rode peper en lente-ui.

GEGRILDE VIJGEN & CAKE MET VANILLEROOM, PORTSIROOP EN BISCOTTICRUMBLE:
Doe de port, suiker en steranijs in een pannetje en breng aan de kook. Kook op laag vuur in tot er een stroperige substantie ontstaat. Let wel op, de siroop dikt nog extra in als hij afkoelt. Als hij te ver is ingekookt, kun je hem door wat extra ongekookte port toe te voegen eenvoudig weer verdunnen.

Klop voor de vanilleroom eerst de slagroom met de poedersuiker lobbig. Roer de mascarpone met een garde goed los en spatel vervolgens de slagroom erdoor. Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap het merg eruit en roer dat door de room.

Bereid een BBQ met gietijzeren rooster voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C is bereikt. Halveer de vijgen. Vet het rooster goed in met olie en leg de vijgen met de opengesneden zijde op het rooster. Gril 4-5 minuten tot er een mooie grillstreep is ontstaan, draai de vijgen om en gril nog 4 minuten. Gril de cake kort aan beide zijdes om hem op te warmen en voor een mooie grillstreep. Leg de cake op een bord en verdeel hierover de vijgen en vanilleroom. Verkruimel de cantuccini. Snijd de munt fijn. Garneer met de biscottikruimels, portsiroop en fijngesneden munt.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel