Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade
Recept van Ralph de Kok
Expert
Bereiding 45m
Koken 30m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Baba ganoush
  • 2 st Aubergines
  • 1 bol Knoflook
  • 1 st Citroen
  • 2 el Tahin
  • 4 takjes Platte peterselie
  • 2 el Olijfolie
Arabische lamsrack
  • 2 st Lamsracks
  • 2 el Olijfolie
  • 2 el Moroccan rub (Not Just BBQ)
Couscoussalade
  • 2 st Rode puntpaprika's
  • 200 gr Couscous
  • 4 st Perziken
  • 1 bosje Platte peterselie
  • 100 gr Feta
  • 1 el Olijfolie
  • 0.5 st Citroen
  • 2 tl Granaatappelsiroop
  • 30 gr Geschaafde, geroosterde amandelen
  • 2 el Granaatappelpitjes
  • 2 st Flatbread
Bereiding van het recept

Baba ganoush
Leg de aubergines en de bol knoflook tussen de kolen op de barbecue en draai ze regelmatig om tot ze aan alle kanten zwart geblakerd zijn. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
Haal de aubergines en de knoflook uit de kolen en snijd de aubergines open. Schraap het zachte vruchtvlees eruit en voeg samen met 3 gepofte knoflooktenen, rasp en sap van de citroen en de tahin toe aan de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout en maal tot een puree. Snijd de peterselie fijn. Serveer de baba ganoush in een kommetje. Garneer met de peterselie en de olijfolie. 

 

Arabische lamsracks
Verwijder de eventuele witte vliezen van de lamsracks, snijd de vetlaag kruislings in en bestrijk ze met wat olijfolie. Kruid het vlees met de rub en gril de racks eerst kort om en om op de directe zone. Gaar daarna indirect met gesloten deksel circa 20 minuten verder tot een kerntemperatuur van circa 54°C. Haal van de barbecue en laat rusten. Snijd daarna in mooie koteletjes. 


Couscoussalade
Pof de paprika’s tussen de kolen. Kook de couscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de couscous daarna in een kom. Halveer de perziken, verwijder pit, besmeer met een beetje olijfolie en grill de perziken om en om op de barbecue tot er een mooie grillstreep ontstaat. Snijd de perziken daarna in partjes. Verwijder de zwarte schil van de paprika’s, vang het sap op boven de kom met couscous, verwijder de zaadlijsten, snijd de paprika’s in stukjes en meng door de couscous. Snijd de peterselie fijn. Verbrokkel de feta. Meng de peterselie en de feta door de couscous. Maak de salade aan met een scheutje olijfolie, rasp en sap van de citroen, peper en zout en de granaatappelsiroop. 

Garneer de salade met partjes perzik en bestrooi met de geschaafde amandelen en de granaatappelpitjes. Serveer er kort geroosterd flatbread bij. Lepel de baba ganoush over de lamsrack.

Recepten voor 's avonds laat
Vitello forello met een forged vg10 mes

Vitello forello

Smashburger met fried pickles & ranch sauce

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Spicy kip met groene currypasta & gerookte kimchi

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade. Een complete maaltijd van de barbecue in de sfeer van duizend-en-een-nacht. Wie heeft er nou geen zin in dit culinaire sprookje? Ralph gaat in deze aflevering van BBQ Street aan de slag met zelfgemaakte baba ganoush, een magisch lekkere couscoussalade en een betoverende lamsrack. 

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel