Appelroosjes met kaneelroom

Recept van Peter de Clercq
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten

Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 1 persoon.
Appelroosjes
- 2 stuks Privé: Appel Jona gold
- 2 el speculoospasta
- 1 mespuntje kaneel
- 2 el bruine suiker
- 2 el nougatstukjes
- 4 vellen brickdeeg
- 6 blaadjes Privé: Mint
- 1 Privé: Roomboter rol ongezouten
Kaneelroom
- 200 ml slagroom ongesuikerd
- 1 tl kaneelpoeder
Gerookte nootjes
- 2 el pistachenoten
- 2 el cashewnoten
- 2 stuks kaneelstokjes
- woktopper
- 4 vormpjes voor op de bbq
- mixer met garde
Bereiding van het recept
Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 180 °C. Snijd het brickdeeg in repen van 6 cm. Wrijf de onderste helft in met speculaaspasta. Leg er schijfjes appel op met de schil naar de buitenkant. Bestrooi met bruine suiker en een snufje kaneelpoeder. Hak de nougat fijn en bestrooi hiermee de appeltjes. Leg er twee blaadjes munt op en plooi de bovenste helft van het brickdeeg naar binnen. Rol nu voorzichtig op tot een roosje. Vet de vormpjes in met boter in en zet in elk gaatje een roosje. Plaats 20 min in een gesloten barbecue.
Leg de kaneelstokjes in de kolen en rooster de nootjes 5 min. in een woktopper. Voeg de kaneel toe aan de slagroom en klop op tot yoghurtdikte. Serveer de appelroosjes met de kaneelroom en de nootjes.
Recepten voor 's avonds laat

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade
Verwijder uit favorieten
Voeg toe aan favorieten