Appelroosjes met kaneelroom

Appelroosjes met kaneelroom
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 30m
Koken 30m
24Kitchen - 15 April 2022 Onder hun stoere imago schuilt ook een romantische kant. Peter laat zien hoe je indruk kunt maken met een heerlijk dessert. Zet jouw geliefde ook in vuur en vlam met deze hartverwarmende appelroosjes. Voor Harm Jan geen rozegeur en maneschijn in deze aflevering van BBQSTREET maar veel buikspek en een gruwelijk lekkere BBQsaus met bier!
24Kitchen - 15 April 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 1 persoon.
Appelroosjes
Kaneelroom
  • 200 ml slagroom ongesuikerd
  • 1 tl kaneelpoeder
Gerookte nootjes
  • 2 el pistachenoten
  • 2 el cashewnoten
  • 2 stuks kaneelstokjes
  • woktopper
  • 4 vormpjes voor op de bbq
  • mixer met garde
Bereiding van het recept

Bereid de barbecue voor op een temperatuur van 180 °C. Snijd het brickdeeg in repen van 6 cm. Wrijf de onderste helft in met speculaaspasta. Leg er schijfjes appel op met de schil naar de buitenkant. Bestrooi met bruine suiker en een snufje kaneelpoeder. Hak de nougat fijn en bestrooi hiermee de appeltjes. Leg er twee blaadjes munt op en plooi de bovenste helft van het brickdeeg naar binnen. Rol nu voorzichtig op tot een roosje. Vet de vormpjes in met boter in en zet in elk gaatje een roosje. Plaats 20 min in een gesloten barbecue. 

Leg de kaneelstokjes in de kolen en rooster de nootjes 5 min. in een woktopper. Voeg de kaneel toe aan de slagroom en klop op tot yoghurtdikte. Serveer de appelroosjes met de kaneelroom en de nootjes.  

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel