Appel-rabarber crumble met vanille custard

Appel-rabarber crumble met vanille custard
Recept van Ralph de Kok
Beginner
Bereiding 15m
Koken 45m
- 17 June 2021 Short ribs. Dat zijn de spareribs van een koe. En net als spareribs zijn ze zo ongelofelijk lekker van zichzelf dat ze maar 1 heel belangrijk ingredient nodig hebben: tijd! Ralph maakt in deze aflevering van BBQSTREET short ribs met een rare maar o zo lekkere salsa en een echte barbecuesaus. En hij sluit af met een waanzinnig goed dessert. Appel-rabarber crumble met vanille custard. Een heerlijk barbecue-menu.
- 17 June 2021 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Vulling
Crumble
  • 30 gr amaretti koekjes
  • 175 gr bloem
  • 30 gr gemalen amandelen of amandelmeel
  • 125 gr koude boter
  • 75 gr basterdsuiker
Custard
Garnering
  • 1 bakje honing cress
Extra's
  • 1 bbq met deksel voor indirect en direct grillen
  • 1 ovenschaal
  • bbq met deksel
  • ovenschool of mini ovenschaaltjes met deksel
Bereiding van het recept

Verwarm de barbecue voor op 180°C. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Besprenkel de appelstukjes met 2 eetlepels water en citroensap. Bestrooi met suiker en kaneel en meng goed door het fruit.

Snijd de rabarber in dunne plakjes. Kook de rabarber in een beetje water met suiker, ongeveer 5 minuten en giet af.

Meng in een andere schaal de bloem, amandelmeel (en amarettikruimels) en voeg de boter in stukjes toe. Meng dit met de vingers tot het deeg lijkt op de structuur van broodkruimels, voeg op het laatst de basterdsuiker toe aan het kruimeldeeg. 

Doe de appels in een ovenschaal, verdeel daarover de rabarber en bedek het fruit gelijkmatig met het kruimeldeeg. Bak ca 45 minuten tot de kruimels bruin en de appels zacht zijn.

Custard
Zet de melk op in een pannetje. Halveer de vanillestokjes in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg toe aan de melk. Roer het eigeel met de suiker schuimig. Roer de maïzena los met een paar eetlepels melk (mengsel dient helemaal glad te zijn). Als de melk kookt de maïzenapap erdoor roeren en even roerend laten pruttelen.

Roer eerst een beetje hete melk door de eiermassa, dan de eiermassa door de hete melk, blijf kloppen tot de saus iets dikker is geworden en haal van het vuur. Laat iets afkoelen en roer er dan de crème fraîche door. Warm of koud serveren. Ga vervolgens de borden opmaken.

Leg een punt van de crumble op een dessertbord en schenk er de custard overheen/naast, of zoals ik hier gedaan heb: bereid en presenteer de appel rabarber crumble in kleine cocottes en zet een klein flesje met warme custard erbij.

Recepten voor 's avonds laat
Vitello forello met een forged vg10 mes

Vitello forello

Smashburger met fried pickles & ranch sauce

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel