Antichuchos de corazon

Antichuchos de corazon
Recept van Jord Althuizen
Expert
Bereiding 600m
Koken 45m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • 1 stuk runderhart van circa 800 gr
  • 100 ml zonnebloem- of arachide- olie
  • 50 ml rodewijnazijn
  • 1 stuk limoen
  • 2 eetl gedroogde oregano
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 eetl fijngemalen chipotleflakes
  • 1 tl molasse (eventueel vervangen door (appel)stroop)
  • zout naar smaak
  • 1 stuk verse jalapeñopeper
  • 1 bosje koriander
  • 0.5 bosje basillicum
  • 2 eetl geraspte permezaanse kaas
  • 1 eetl verse gember
  • 1 eetl honing
  • 4 tenen knoflook
  • 1 eetl zonnebloemolie
  • 1 stuk limoen
  • 125 gr mayonaise
  • zout en versgemalen peper naar smaak
  • 1 stuk mango
  • 0.5 stuk groene jalapeño
  • 0.5 stuk rode peper
  • 1 stuk limoen
  • 0.5 cm verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuk rode ui
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 0.5 bosje koriander
  • olijfolie
Bereiding van het recept

Antichuchos de corazon

Bereidingswijze
Maak het hart schoon door alle vliezen en pezen met een mesje te verwijderen. Snijd het hart in blokjes van circa 1,5 cm. Pers de limoen. Maak de marinade door in een kom alle ingrediënten te mengen. Voeg de runderhartblokjes toe, meng de marinade er goed door en laat ze een nacht marineren in de koelkast. Verdeel de runderhartblokjes gelijkmatig over meerdere satéspiesjes.

Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C is bereikt. Gril de runderhart spiesjes tot ze rondom goed bruin zijn.

Peruaanse groene saus
Rasp en pers de limoen. Snijd alle ingrediënten van de Peruaanse groene saus grof en pureer in een blender tot de saus glad is. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Mangosalsa
Schil en snijd de mango in dikke plakken van ongeveer 1 cm. Gril de mango boven heet vuur aan beide kanten tot er mooie grillstrepen ontstaan.
Verplaats dan de mango naar de indirecte zone om langzaam zacht te worden. Snijd daarna de mango in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Snijd de jalapeño en de rode peper over de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en hak de pepers ragfijn. Rasp en pers de limoen. Schil en rasp de gember. Pel en hak de knoflook fijn. Pel en snipper de rode ui. Meng alle ingrediënten. Voeg het komijnpoeder toe. Snijd de koriander fijn en voeg toe. Breng op smaak met olijfolie, zout en versgemalen peper.

Serveer de hartspiesen met de groene saus en salsa.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel