Antichuchos de corazon

Antichuchos de corazon
Recept van Jord Althuizen
Expert
Bereiding 600m
Koken 45m
- 03 June 2020 Het is net een liefdesliedje: antichuchos de corazon. En het betekent zoveel als: spiesjes van runderhart. En laat dat nou hartstikke lekker zijn! Jord goes romantic in deze aflevering van BBQ Street
- 03 June 2020 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Hoeveelheid ingrediënten zijn bedoeld voor 4 personen.
  • 1 stuk runderhart van circa 800 gr
  • 100 ml zonnebloem- of arachide- olie
  • 50 ml rodewijnazijn
  • 1 stuk limoen
  • 2 eetl gedroogde oregano
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 eetl fijngemalen chipotleflakes
  • 1 tl molasse (eventueel vervangen door (appel)stroop)
  • zout naar smaak
  • 1 stuk verse jalapeñopeper
  • 1 bosje koriander
  • 0.5 bosje basillicum
  • 2 eetl geraspte permezaanse kaas
  • 1 eetl verse gember
  • 1 eetl honing
  • 4 tenen knoflook
  • 1 eetl zonnebloemolie
  • 1 stuk limoen
  • 125 gr mayonaise
  • zout en versgemalen peper naar smaak
  • 1 stuk mango
  • 0.5 stuk groene jalapeño
  • 0.5 stuk rode peper
  • 1 stuk limoen
  • 0.5 cm verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuk rode ui
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 0.5 bosje koriander
  • olijfolie
Bereiding van het recept

Antichuchos de corazon

Bereidingswijze
Maak het hart schoon door alle vliezen en pezen met een mesje te verwijderen. Snijd het hart in blokjes van circa 1,5 cm. Pers de limoen. Maak de marinade door in een kom alle ingrediënten te mengen. Voeg de runderhartblokjes toe, meng de marinade er goed door en laat ze een nacht marineren in de koelkast. Verdeel de runderhartblokjes gelijkmatig over meerdere satéspiesjes.

Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C is bereikt. Gril de runderhart spiesjes tot ze rondom goed bruin zijn.

Peruaanse groene saus
Rasp en pers de limoen. Snijd alle ingrediënten van de Peruaanse groene saus grof en pureer in een blender tot de saus glad is. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Mangosalsa
Schil en snijd de mango in dikke plakken van ongeveer 1 cm. Gril de mango boven heet vuur aan beide kanten tot er mooie grillstrepen ontstaan.
Verplaats dan de mango naar de indirecte zone om langzaam zacht te worden. Snijd daarna de mango in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Snijd de jalapeño en de rode peper over de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en hak de pepers ragfijn. Rasp en pers de limoen. Schil en rasp de gember. Pel en hak de knoflook fijn. Pel en snipper de rode ui. Meng alle ingrediënten. Voeg het komijnpoeder toe. Snijd de koriander fijn en voeg toe. Breng op smaak met olijfolie, zout en versgemalen peper.

Serveer de hartspiesen met de groene saus en salsa.

Recepten voor 's avonds laat
Vitello forello met een forged vg10 mes

Vitello forello

Smashburger met fried pickles & ranch sauce

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel