American peach pie met bourbon cream


- 400 g bloem
- 2 el suiker
- 1 mespuntje zout
- 250 g koude boter, in kleine blokjes gesneden
- 8 el water
- 250 g suiker
- 2 el maizena
- 2 el tapiocaparels (poeder als alternatief)
- 1 mespuntje zout
- 750 g perziken, in blokjes gesneden
- 2 tl boter
- 125 g mascarpone
- 1 el poedersuiker
- 1 merg een vanillepeul
- 25 ml bourbon
- 4 kleine skillets of gietijzeren bakjes, BBQ met deksel voor indirect grillen
Snijd de boter in blokjes. Meng de ingrediënten voor het deeg in een mengkom en kneed met de hand tot een deeg. Overwerk het deeg niet maar houdt deze een beetje ‘flaky’ oftewel schilferig. Laat het deeg in een bol een uurtje in de koeling rusten.
Snijd voor de vulling de perziken in blokjes en meng met de overige ingrediënten behalve de boter.
Haal na het rusten het deeg uit de koeling, bestrooi een werkblad met bloem en rol met een deegroller het deeg uit tot een grote plak van circa 4 mm dik. Snijd hieruit acht rondjes die net iets groter zijn dan je miniskillets.
Vet de skillets in met boter, leg een deegplak in iedere skillet en zorg dat deze ook de opstaande randen goed bedekt. Verdeel de vulling over de vier vormen en dek af met nog een deegplak. Knijp nu de randen goed samen om het deeg samen te laten komen. Snijd in iedere pie enkele sleuven zodat stoom straks kan ontsnappen.
Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C. Plaats de pie’s in de BBQ en bak in circa 30 minuten tot het deeg mooi goudbruin en krokant is gebakken en de vulling zacht en lopend.
Verwijder de taartjes van de BBQ en laat minimaal 10 minuten afkoelen.
Meng voor de bourbon cream alle ingrediënten door elkaar en serveer met de lauwwarme pies.
