American peach pie met bourbon cream

American peach pie met bourbon cream
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 90m
Koken 40m
24Kitchen - 20 June 2022 Hoe verander je een keurig gerecht als kaasfondue in lekker stoer? Juist ja! Maak het, net als Jadis, op de barbecue. Daarna nog ruimte voor een heerlijk ruig nagerecht? Jord maakt de perfecte pie met een knapperige korst, zoete fruitvulling en een vleugje rock ‘n roll.
24Kitchen - 20 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 8 personen.
Pie deeg
  • 400 g bloem
  • 2 el suiker
  • 1 mespuntje zout
  • 250 g koude boter, in kleine blokjes gesneden
  • 8 el water
Vulling
  • 250 g suiker
  • 2 el maizena
  • 2 el tapiocaparels (poeder als alternatief)
  • 1 mespuntje zout
  • 750 g perziken, in blokjes gesneden
  • 2 tl boter
Bourbon cream
  • 125 g mascarpone
  • 1 el poedersuiker
  • 1 merg een vanillepeul
  • 25 ml bourbon
  • 4 kleine skillets of gietijzeren bakjes, BBQ met deksel voor indirect grillen
Bereiding van het recept

Snijd de boter in blokjes. Meng de ingrediënten voor het deeg in een mengkom en kneed met de hand tot een deeg. Overwerk het deeg niet maar houdt deze een beetje ‘flaky’ oftewel schilferig. Laat het deeg in een bol een uurtje in de koeling rusten.

Snijd voor de vulling de perziken in blokjes en meng met de overige ingrediënten behalve de boter. 

Haal na het rusten het deeg uit de koeling, bestrooi een werkblad met bloem en rol met een deegroller het deeg uit tot een grote plak van circa 4 mm dik. Snijd hieruit acht rondjes die net iets groter zijn dan je miniskillets. 

Vet de skillets in met boter, leg een deegplak in iedere skillet en zorg dat deze ook de opstaande randen goed bedekt. Verdeel de vulling over de vier vormen en dek af met nog een deegplak. Knijp nu de randen goed samen om het deeg samen te laten komen. Snijd in iedere pie enkele sleuven zodat stoom straks kan ontsnappen.

Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C. Plaats de pie’s in de BBQ en bak in circa 30 minuten tot het deeg mooi goudbruin en krokant is gebakken en de vulling zacht en lopend. 

Verwijder de taartjes van de BBQ en laat minimaal 10 minuten afkoelen. 

Meng voor de bourbon cream alle ingrediënten door elkaar en serveer met de lauwwarme pies. 

 

Recepten voor 's avonds laat
Vitello forello met een forged vg10 mes

Vitello forello

Smashburger met fried pickles & ranch sauce

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel