Afrikaanse Bunny Chow met kippenstoof


- 1 Privé: Winterpeen
- 2 Privé: Paprika rood, klasse 1
- 3 cm Privé: Gemberwortel
- 2 tenen Privé: Knoflookbolletje
- 1 groot rond brood om uit te hollen
- 400 gr kippendijen
- 1 zakje garam masala
- 1 blikje tomatenpuree
- 125 ml Privé: Creme fraiche
- 0.5 bosje koriander
- 1 bbq met deksel
- 1 dutch oven of gietijzeren pan
- BBQ met deksel
- Dutch oven of gietijzeren pan
Bereidingswijze
Bereid de barbeque voor op een temperatuur van 180°C. Zet de gietijzeren pan al op het rooster om op te warmen.
Schil de wortel en snijd in de halve maantjes. Snijd de paprika’s in blokjes. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.
Bak het brood in circa 8 min af op de barbeque met gesloten deksel. Neem het brood van de barbeque en verhoog de temperatuur naar 220°C.
Snijd de kip in grove stukken. Verhit in de dutch oven op middelhoog vuur een scheutje olijfolie. Bak de kip rondom goudbruin. Voeg de wortel, paprika, gember, knoflook en de garam masala toe en bak nog circa 3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en warm nog even kort door.
Zet de pan naar een koeler gedeelte in de barbeque. Of draai het vuur van je gasbarbecue lager. Schenk het water erbij en laat het geheel op de barbeque met gesloten deksel circa 7 minuten zachtjes pruttelen.
Snijd het kapje van het brood en hol uit. Zorg dat de bodem niet te dun is.
Serveren
Hak de koriander grof. Roer de crème fraîche los met een beetje peper en zout. Vul het brood met de kippenstoof. Bestrooi met de koriander en verdeel de crème fraîche erover.
