Adobo Teguila gamba’s met pintobonen-salsa


- 200 g chipotle pepers in adobosaus
- 100 g honing
- 60 ml tequila
- 60 ml cointreau/triple sec
- 40 ml olijfolie
- 2 st limoenen
- 1 zout naar smaak
- 0.25 bos koriander
- 16 st garnalen, maat 6-8, gepeld, kop en staart eraan
- 2 st limoenen
- 1 handje korianderblaadjes
- 2 st verse maiskolven
- 1 el zonnebloemolie
- 400 g pintobonen uit blik
- 1 gele paprika
- 1 jalapeno peper
- 0.5 kleine rode ui
- 100 g cherrytomaatjes
- 1 kleine avocado
- 2 el verse koriander, blaadjes en stelen
- 1 knoflookteen
- 2 st limoenen
- 50 ml extra vierge olijfolie
- 0.25 tl chilipoeder
- 0.25 tl gemalen komijnzaad
- BBQ of grill met gietijzeren rooster voor direct grillen, keukenmachine of staafmixer, 8 metalen spiezen
Marinade
Pers voor de marinade het sap van de limoenen en meng alle ingrediënten. Pureer ze in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde pasta. Laat de garnalen hierin minimaal 4 uur, maar liever een hele nacht, in de koelkast marineren.
Adobo-Tequila gamba’s
Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C. Haal de garnalen uit de koelkast, spies de garnalen van staart tot kop aan de metalen spiezen zodat ze recht blijven tijdens het grillen. Gril de garnalen in 2 tot 3 minuten per kant gaar.
Pintobonen salsa
Smeer de maiskolven rondom in met zonnebloemolie en breng op smaak met peper en zout. Grill rondom tot de maïs gaar is en goed geroosterd. Laat de kolven afkoelen en snijd de korrels van de kern. Spoel de pintobonen af en laat uitlekken. Snijd de paprika in blokjes, snipper de peper en de rode ui fijn. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de avocado in blokjes. Meng alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met zout en peper.
Dressing
Snipper de knoflook fijn en voeg toe aan een kom. Rasp en pers de limoenen en voeg toe. Giet de olijfolie erbij en meng het chilipoeder en het komijnzaad erdoor. Roer de dressing door de pintobonen salsa.
Serveren
Snijd de limoen in partjes en pluk wat korianderblaadjes. Verdeel de salsa en garnalen over borden. Serveer de limoenpartjes erbij garneer met de koriander.
