Adobo Teguila gamba’s met pintobonen-salsa

Adobo Teguila gamba’s met pintobonen-salsa
Recept van Jord Althuizen
Beginner
Bereiding 240m
Koken 10m
24Kitchen - 17 June 2022 Ralph grilt op z’n Grieks dit keer. Hij maakt voor jou de lekkerste souvlaki die hij ooit heeft gegeten. Het geheim voor deze perfecte dish verklapt hij in deze aflevering van BBQSTREET. En wist je al dat Jord gek is op gamba’s? Dit allitereert niet alleen lekker, zo smaakt het ook, beloofd!
24Kitchen - 17 June 2022 Bekijk de uitzending van dit recept
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Marinade
  • 200 g chipotle pepers in adobosaus
  • 100 g honing
  • 60 ml tequila
  • 60 ml cointreau/triple sec
  • 40 ml olijfolie
  • 2 st limoenen
  • 1 zout naar smaak
  • 0.25 bos koriander
Adobo-Tequila gamba's
  • 16 st garnalen, maat 6-8, gepeld, kop en staart eraan
  • 2 st limoenen
  • 1 handje korianderblaadjes
Pintobonen salsa
  • 2 st verse maiskolven
  • 1 el zonnebloemolie
  • 400 g pintobonen uit blik
  • 1 gele paprika
  • 1 jalapeno peper
  • 0.5 kleine rode ui
  • 100 g cherrytomaatjes
  • 1 kleine avocado
  • 2 el verse koriander, blaadjes en stelen
Dressing
  • 1 knoflookteen
  • 2 st limoenen
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • 0.25 tl chilipoeder
  • 0.25 tl gemalen komijnzaad
  • BBQ of grill met gietijzeren rooster voor direct grillen, keukenmachine of staafmixer, 8 metalen spiezen
Bereiding van het recept

Marinade
Pers voor de marinade het sap van de limoenen en meng alle ingrediënten. Pureer ze in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde pasta. Laat de garnalen hierin minimaal 4 uur, maar liever een hele nacht, in de koelkast marineren.

Adobo-Tequila gamba’s
Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C. Haal de garnalen uit de koelkast, spies de garnalen van staart tot kop aan de metalen spiezen zodat ze recht blijven tijdens het grillen. Gril de garnalen in 2 tot 3 minuten per kant gaar.

Pintobonen salsa
Smeer de maiskolven rondom in met zonnebloemolie en breng op smaak met peper en zout. Grill rondom tot de maïs gaar is en goed geroosterd. Laat de kolven afkoelen en snijd de korrels van de kern. Spoel de pintobonen af en laat uitlekken. Snijd de paprika in blokjes, snipper de peper en de rode ui fijn. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de avocado in blokjes. Meng alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met zout en peper.

Dressing
Snipper de knoflook fijn en voeg toe aan een kom. Rasp en pers de limoenen en voeg toe. Giet de olijfolie erbij en meng het chilipoeder en het komijnzaad erdoor. Roer de dressing door de pintobonen salsa. 

Serveren
Snijd de limoen in partjes en pluk wat korianderblaadjes. Verdeel de salsa en garnalen over borden. Serveer de limoenpartjes erbij garneer met de koriander.

Recepten voor 's avonds laat
De hamburger mag zeker niet ontbreken.

Italiaanse hamburger met Parmezaan frieten

Zeeduivel verpakt in cederhout op de bbq gegaard is vandaag te zien in de uitzending van BBQSTREET uitgezonden op 24Kitchen

Zeeduivel in cederhouten wrap

Albert maakt een oosters gerecht in de uitzending van BBQSTREET Wallonië een heerlijke curry scampi

Curry-scampi met mangochutney en kruidige rijst

In deze aflevering van BBQSTREET Wallonië gaat Albert een echte vlees klassieker maken, een heerlijke Cote de Boeuf van de bbq

Côte à l’os van de barbecue

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel