Aardbeien met munt marinade en sabayon

Aardbeien met munt marinade en sabayon
Recept van Peter de Clercq
Beginner
Bereiding 25m
Koken 120m
Abonneer je op ons Youtube kanaal
Aantal mensen
Ingrediënten zijn te bestellen voor minimaal 4 personen.
Munt marinade
  • 500 ml kriek bier
  • 200 gr honing
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kardemompeulen
  • 2 steranijs
  • 1 bosje munt
  • 2 takjes tijm
  • 100 ml water
  • 700 gr grote Privé: Aardbeien, klasse 1
Sabayon
  • 4 eierdooiers
  • 1 vanillestokje
  • 140 ml timmermans oude kriek
  • 100 gr rietsuiker
Extra's
  • 1 bbq
  • 1 plasticzak
  • 1 grillplaat of ovenschaal
  • plastic zak
  • grillplaat of ovenschaal
Bereiding van het recept

Bereid een BBQ voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C is bereikt.

Munt marinade:
Breng de kriek aan de kook met de honing, kaneel, kardemom en de steranijs. Laat kort doorkoken. Snijd de munt en tijm fijn en voeg toe. Blus af met het water. Breng alles aan de kook. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Maak de aardbeien schoon en doe ze in de plastic zak. Voeg de munt marinade toe en laat de aardbeien circa 2 uur marineren.
Leg de aardbeien op een grillplaat of in een ovenschaal en verwarm een paar minuten op de bbq.

Sabayon:
Doe de eierdooiers in een steelpannetje. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg toe samen met het bier en de suiker toe aan de eierdooiers. Klop het mengsel schuimig op een laag vuur. De eieren mogen niet warmer worden dan 82 °C.
Serveer de aardbeien warm met de sabayon.

Recepten voor 's avonds laat
Vitello forello met een forged vg10 mes

Vitello forello

Smashburger met fried pickles & ranch sauce

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Op cederhouten plankje gegrilde zeetong met pasta

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

Arabische lamsrack met baba ganoush en couscoussalade

0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel