Malser dan mals: kalfsvlees van de barbecue

Wie weet hoe een goede saltimbocca of ossobuco smaakt kan het beamen; kalfsvlees is een verdraaid lekker stukje vlees. Misschien heb je een van deze klassiekers wel eens gegeten op een Italiaans terras of in een restaurant in eigen land. Maar wist je dat je die malse mondbeleving van kalfsvlees ook thuis van de grill kunt halen? Ingewikkeld? Nee hoor!

Bij een goede barbecue denken we al snel aan een mooie steak of een dikke hamburger. Maar wil je je gasten omver blazen met malsheid en een ultieme smaakbeleving? Dan is kalfsvlees perfect om mee aan de slag te gaan. Je kunt het jezelf zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt.

Malsheid pur sang
Wat een stukje kalfsvlees zo bijzonder en uniek maakt? De structuur is boterzacht, de smaak verfijnd en de bereiding heel eenvoudig. Doordat de kalveren maximaal een jaar oud worden is het vlees malser en fijner van structuur dan bij volwassen runderen. Verder is het over het algemeen licht verteerbaar, mager en vol gezonde voedingswaarden zoals vitamine B1, vitamine D, eiwitten en ijzer.

Van stoven tot grillen
Van bil tot nek en alles wat eromheen zit kun je eten. En elk onderdeel heeft heeft zijn eigen manier van bereiden. Zo eet je bij de saltimbocca kalfsoesters. Dat zijn mooie plakken van de haas of bovenbil van het kalf, gebakken met met salie en parmaham. En in ossobuco gebruik je kalfsschenkels, stukken vlees van de poot die urenlang zacht zijn gestoofd met ui, wortel, bleekselderij en groene kruiden. Maar naast bakken, stoven of bereiden in de oven, kun je ook op de barbecue helemaal los met kalfsvlees.

Impress your friends
Zo maakt Jord in BBQ STREET Summer style kalfs picanha; perfect gegrilde plakken picanha met een zelfgemaakte kruiden blend én een topping van frisse sinaasappel en venkel. Ook legt deze grillmaster Kalfsentrecote met gegrilde watermeloensalade op het loeihete rooster. De entrecote heeft eigenlijk niet meer nodig dan peper en zout, maar om het zomerse feestje compleet te maken voegt hij ook een kruidige aioli toe. Ralph geeft een barbecue klassieker een malse twist en maakt zijn hamburgers met jawel: kalfsgehakt. Impress your friends dus met deze Kalfshamburgers met uiencompote.

Smaakt dit naar meer? Klik klik hier voor nog meer heerlijke kalfsvlees recepten uit BBQ STREET. Voor meer informatie en inspiratie check je kalfsvlees.nl en op vealcuts.com ervaar je het kalf in 3D.

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met de VanDrie Group / Stichting Promotie Kalfsvlees.
0
    0
    Je winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel