5 augustus 2020 Redactie BBQSTREET

Sloppy Joes met sweet potato fries

Comfort food! In deze aflevering van BBQSTREET maakt Jord druipende Sloppy Joes met zoete aardappelfriet. Doe even normaal joh!

Print dit recept

INGREDIËNTEN

Sloppy Joe
8 plakken gerookt ontbijtspek
2 witte uien
1 rode peper
750 g rundergehakt
1 el worcestersaus
1 el mosterd
220 ml stout bier
100 ml runderbouillon
100 g ketchup
50 g tomatenpuree
250 g cheddar
zout en versgemalen zwarte peper

INGREDIËNTEN

Sweet potato fries
2 zoete aardappels
2 takjes tijm
1 tl zout
1 tl knoflookgranulaat
1 tl komijnpoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
12 plakken gerookt ontbijtspek
6 briochebroodjes

Bereidingswijze

Bereid een BBQ of grill voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 160 °C is bereikt. Schik de rookhoutchunks tussen de gloeiende kolen en zet de skillet op het rooster. Snijd het ontbijtspek in reepjes. Pel en snipper de uien. Haal de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper fijn. Doe het ontbijtspek, de ui en rode peper in de skillet en bak kort aan. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gehakt gaar is. Zeef al het vrijgekomen vocht uit de skillet en voeg hieraan de worcestersaus, mosterd, stoutbier en runderbouillon toe. Laat dit mengsel al rokend inkoken tot het meeste vocht verdampt is. Roer de ketchup en tomatenpuree erdoor en warm goed door. Snijd de cheddar in kleine blokjes. Roer tot slot de cheddar door de Sloppy Joe en breng het geheel op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Sweet potato fries
Verwarm je frituurpan tot 150 graden. Boen de zoete aardappels goed schoon en snijd met schil en al in dikke frieten. Bak de frieten eerst 4 minuten op 150 graden. Haal je frieten uit de olie en verhit de pan naar 180 graden. Bak de frieten dan tot ze knapperig zijn. Ris en hak ondertussen de tijm. Meng de tijm met de andere kruiden. Bestrooi de gare potato fries met het kruidenmengsel.

Bak het ontbijtspek krokant. Snijd de broodjes doormidden en rooster op de barbecue tot ze een mooie grillstreep hebben. Beleg elke brioche met een royale serving Sloppy Joe en garneer met twee plakken krokante bacon. Serveer de Sloppy Joe’s met de sweet potato fries.

BBQSTREET - BBQ-chef - Jord Althuizen

Jord Althuizen

, , , , , , , ,