3 augustus 2020 Redactie BBQSTREET

Picanha Rodizio met salsa

In deze aflevering van BBQSTREET maakt Ralph een spectaculair gerecht. Picanha van het spit. Hiermee maak je echt indruk op je barbecuefeestje. 

Print dit recept

INGREDIËNTEN

1 kg pcanha (rundvlees staartstuk)
5 el grof zeezout

Salsa
1 gele paprika
1 rode paprika
1 groene paprika
1 tak cherry trostomaten
0,5 groene jalapeno peper
0,5 rode chilipeper

half bosje koriander
1 limoen
olijfolie

INGREDIËNTEN

Sla
4 kroppen bindsla
1 sinaasappel
8 el zonnebloemolie
0,5 el verse oregano
1 el scherpe mosterd
peper, zout

Bereidingswijze

Snijd de vetlaag van het vlees ruitvormig in, maar snijd er niet doorheen. Bestrooi de ingesneden vetlaag royaal met grof zout en masseer het goed in. Laat het vlees op een warme plaats circa 10 minuten rusten. Haal het overtollige zout eraf en snijd het vlees dwars op de draad in plakken van circa 6 centimeter. Rijg de stukken vlees in een golfpatroon aan de spiezen, zodat er aan beide kanten vet zit.

Rijd de spiezen aan de draaispit en leg circa 50 minuten op de bbq. Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakken, zo dat elke plak een vetrandje heeft.

Salsa
Pof de tomaatjes op de bbq. Leg de paprika’s in de hete kolen tot de schil zwartgeblakerd is. Haal de zwarte schil van de paprika’s en snijd de paprika en tomaat brunoise. Snijd de pepers in dunne ringetjes. Hak de koriander. Meng de paprika, tomaten, pepers en koriander in een kom. Pers de limoen erboven uit. Voeg de olie, peper en zout toe. 

Sla

Snijd de kroppen sla in de lengte in vieren, maar laat het onderste deel zitten. Rooster circa 2 minuten per kant. Pers een halve sinaasappel uit boven een kommetje en voeg de olie en mosterd toe. Hak de oregano en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de sla met de vinaigrette.

BBQSTREET - Ralph de Kok

Ralph de Kok

, , , , , , , , ,