30 juli 2020 Redactie BBQSTREET

Reebout met groene asperges en gegrilde boleten

In Afrika maakte Harm-Jan al springbok. Aangezien die in Nederland niet in het wild rondhuppelen laat hij in deze aflevering van BBQSTREET zien hoe hij het gerecht maakt met een reebout.

Print dit recept

INGREDIËNTEN

Reebout
1 kilo botten, vliezen en karkassen van wild
1 dikke prei
1 flinke winterwortel
500 g tomaten
0,25 knolselderij
flink zwarte peperkorrels
4 laurierblaadjes
4 takjes tijm
4 liter water
Ree achterbout met bot ongeveer 2-3 kg (zo groot mogelijk)
Whiskey fles met spraykop
4 boleten

INGREDIËNTEN

12 dunne groene asperges
Ongeveer 4 plakken (Gerookt) ontbijtspek of parmaham
Sesamolie
Zout en peper
Sesamzaadjes

Bereidingswijze

Verwarm de barbecue voor tot 250 °C. Rooster de de botten in een braadslee. Haal uit de braadslee en houd apart. Was de groenten, maak ze schoon en snijd ze in stukken. Rooster ook de groentes in de braadslee. Voeg de peper, laurier en tijm toe. Plaats de geroosterde botten en geroosterde groentes en kruiden in een grote pan en blus af met het water. Breng aan de kook en schep het bovendrijvende schuim er af. Laat de bouillon minstens vijf uur op een laag vuur staan. Zeef de bouillon en kook in tot je
ongeveer 1 liter over houdt.

Smeer met een kwast de reebout in met de bouillon. Leg de poot direct op de BBQ. Laat het vlees rondom dichtschroeien door regelmatig te draaien. Injecteer de poot om de 4 cm met de bouillon en spray de poot om de 10 minuten in met whiskey.

Grill de poot gedurende 15-20 min zodat er een korst op komt. Verplaats de bout naar de indirecte zone van je barbecue en laat zachtjes doorgaren tot een kern van 50 graden. Blijf de bout sprayen en injecteren.

Snijd de boleten in dikke plakken en gril tot ze een mooie grillstreep hebben en gaar zijn.

Breng de BBQ op ongeveer 175-200 graden. Snij de onderkant van de asperge eraf.
Wikkel om 3 dunne asperges het ontbijtspek en gril de asperges indirect op de bbq circa 10 minuten. Bestrooi met de sesamolie en sesamzaadjes en breng op smaak met zout en peper.

BBQSTREET - BBQ-chef - Harm Jan de bbqman

Harm Jan de BBQMAN

, , , , , , , ,