21 juli 2020 Redactie BBQSTREET

Buffalo chicken wings met blue cheese dip

Gerookte kippenvleugels. Een boterige buffalosaus. En een romige dip van blauwe kaas. Dit doet het op elk feestje goed. In deze aflevering van BBQSTREET maakt Jord een echte Amerikaanse klassieker.

Print dit recept

INGREDIËNTEN

Blue cheese dip
75 g blauwe kaas
75 g mayonaise
75 g zure room
1 el appelciderazijn
1,5 tl bieslook
40 ml karnemelk
zout + versgemalen peper

Chicken wings
2 kg kippenvleugels
1 el gerookt paprikapoeder
1 tl cayennepeper
zout + versgemalen peper

INGREDIËNTEN

Buffalosaus
75 ml Tabasco
100 g boter
1,5 el wittewijnazijn
1 tl cayennepeper
1 tl knoflookpoeder
1 tl worcestersaus
zout + versgemalen peper

5 stengels bleekselderij
200 g worteltjes

Bereidingswijze

Maak de BBQ gereed voor indirect grillen en verhit deze tot 160 °C. Week de houtsnippers.

Verkruimel voor de blue cheese dip de blauwe kaas en meng deze met de overige
ingrediënten. Hak de bieslook fijn en voeg toe.

Doe de kippenvleugels in een grote mengkom en verdeel het paprikapoeder, de
cayennepeper, het zout en de peper gelijkmatig over de kip. Laat de geweekte houtsnippers uitlekken en voeg deze toe aan de gloeiende kolen. Leg de gekruide kip op de BBQ en sluit de deksel. Gril de kippenvleugels in circa 35 minuten totdat ze door en door gaar zijn en een mooie geroosterde kleur hebben.

Smelt voor de Buffalosaus de boter in een pannetje. Als de boter gesmolten is, zet het vuur uit en voeg alle andere ingrediënten toe. Roer goed door.

Snijd de bleekselderij en worteltjes in stukjes van ongeveer 8 centimeter. Meng de kip zodra deze gaar is in een mengkom met de warme Buffalosaus en zorg ervoor dat de kippenvleugels rondom goed met de saus bedekt zijn. Leg de kip op een schaal met
de blauwe kaas dip en garneer met de selderijstengels en worteltjes.

, , , , , , , , , , ,